Rijstdieet

Het Rijstdieet is een effectief, maar gezond dieet. Het Rijstdieet bestaat uit vier stappen die ieder minimaal vijf dagen duren. U mag zelf bepalen wanneer u aan de volgende stap gaat beginnen. Uiteraard is het de bedoeling dat u iedere stap zo lang mogelijk volhoudt, waarbij er een minimum wordt gehanteerd van vijf dagen. Hoe langer u een stap volhoudt, des te meer kilo’s u zult verliezen bij het volgen van het Rijstdieet.
Rijstdieet
Bij de eerste stap van het Rijstdieet mag u alleen rijst eten. Als u deze stap na vijf (of meer) dagen voltooid heeft, start u met de tweede stap van het Rijstdieet. Tijdens deze tweede stap mag u ook wat fruit en groenten eten. Ook mag u tijdens de tweede stap fruitdrankjes drinken. Als u deze stap wederom minimaal vijf dagen heeft volgehouden, gaat u verder met de derde stap van het Rijstdieet. Tijdens deze stap mag u naast rijst, fruit, groenten en fruitdrankjes ook zuivelproducten zoals yoghurt en kaas eten. Ook mag u bij de derde stap tijdens het avondeten kleine hoeveelheden vis eten. Heeft u dit weer minimaal vijf dagen volgehouden, dan gaat u naar de vierde stap van het Rijstdieet. Tijdens de vierde stap gaat u weer langzaam terug naar een normaal eetpatroon. Op deze manier kan uw lichaam weer wennen aan dit normale eetpatroon, zodat u dit normale eetpatroon na het voltooien van het Rijstdieet weer moeiteloos op kan pakken zonder aan te komen.

Als u de vierde en laatste stap van het Rijstdieet heeft voltooid, heeft u een gezond en evenwichtig eetpatroon bereikt. Door dit evenwichtige eetpatroon blijft u op streefgewicht, ook als u stopt met het Rijstdieet.

Het Rijstdieet is een vrij intensief dieet, omdat u uw eetgewoonten helemaal moet aanpassen. Dit kan emotionele en lichamelijke strubbelingen met zich meebrengen. Sommige mensen die het Rijstdieet volgen krijgen last van hoofdpijn of misselijkheid, anderen voelen zich wat ongelukkig door hun aangepaste eetgewoonten. Voor sommige mensen is het dan ook prettiger om het dieet met een vriend(in), kennis, collega of familielid te volgen, zodat het dieet gemakkelijker is om vol te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *