Grapefruit dieet

Het Grapefruit dieet is één van de weinige diëten waarbij u meer mag eten dan u normaal doet, in plaats van minder te eten dan wat u gewend bent. Uit onderzoek van Scripps Inst. is gebleken dat deelnemers van het Grapefruit dieet die bij iedere maaltijd en halve grapefruit aten, gewicht verloren zonder hier verder iets voor te doen. Zij aten gewoon dezelfde hoeveelheid voedsel als andere mensen, maar vielen af in plaats van op hetzelfde gewicht te blijven of zelfs aan te komen.
Grapefruit dieet
Het feit dat men kilo’s verliest door een halve grapefruit voor de maaltijd te nuttigen, komt waarschijnlijk door een verminderd insulineniveau. In grapefruit zit namelijk een stofje die de opname van bepaalde vetzuren in uw lichaamscellen blokkeert en uw insulineniveau doet dalen. Omdat uw insulineniveau daalt, stijgt de glucosespiegel in uw bloed. Hierdoor vermindert uw honger, waardoor u minder eet en dus sneller gewicht verliest. Daarnaast bevatten grapefruits veel vezels en water, waardoor u nog minder honger heeft en dus minder zal eten.

Om het Grapefruit dieet te volgen en van de voordelen van dit toegankelijke en eenvoudige dieet te profiteren, moet u bij iedere maaltijd een halve grapefruit eten. Heeft u geen grapefruits in huis, dan kunt u ook een glas grapefruitsap drinken voor hetzelfde effect. Verder kunt u gewoon normaal eten. Wel is het verstandig niet te veel vette producten te eten, omdat het eten van vette producten de effecten en voordelen van het Grapefruit dieet (voorkomen hongergevoel, blokkeren vetzuren in cellen) teniet doen.

Omdat u uw eetpatroon nauwelijks hoeft aan te passen om het Grapefruit dieet te volgen en de resultaten verbluffend zijn, is het Grapefruit dieet een toegankelijk en populair dieet. Zeker als u van grapefruits houdt en deze graag eet, is het geen straf om het Grapefruit dieet te volgen om gewicht te verliezen in een korte tijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *