Bloedgroepdieet

Het uitgangspunt van het Bloedgroepdieet is dat uw bloedgroep bepaalt welke voedingsmiddelen goed voor u zijn en welke u beter niet kunt nuttigen. Zo is het afhankelijk per type bloedgroep welke producten afweerreacties in het lichaam oproepen en welke producten de spijsvertering juist ondersteunen. Door rekening te houden met uw bloedgroep en alleen producten te eten die uw spijsvertering ondersteunen, verbetert uw spijsvertering en bevordert u gewichtsverlies. Ook helpt het Bloedgroepdieet uw genetische ritme te herstellen, waardoor u sneller gewicht zult verliezen.

Om met het Bloedgroepdieet te kunnen starten, moet u uiteraard eerst weten wat uw bloedgroep is. Dit kan type O, type A, type B of type AB zijn. Afhankelijk van de bloedgroep die u heeft, moet u bepaalde producten juist wel of niet eten. In onderstaand overzicht ziet u hoe het Bloedgroepdieet er precies uit ziet per type bloedgroep.

Bloedgroep O
Mensen met bloedgroep type O worden beschouwd als eiwitliefhebbers en vleeseters. Als u bloedgroep type O hebt en het Bloedgroepdieet wilt volgen, moet u dan ook voornamelijk vlees, vis, groenten en fruit eten. Ook producten als schaaldieren, schelpdieren, zout, boerenkool, spinazie en broccoli helpen u om gewicht te verliezen. Het nuttigen van granen, peulvruchten en bonen moet u juist beperken.

Bloedgroep A
Mensen met bloedgroep type A moeten een vegetarisch dieet volgen om af te vallen. Dit betekent dat u veel groenten, tofu, bonen, granen, peulvruchten en fruit moet eten. Ook plantaardige oliën zoals soja zullen u helpen gewicht te verliezen.

Bloedgroep B
Mensen met bloedgroep type B worden beschouwd als evenwichtige omnivoren. Dit betekent dat u vlees mag eten, maar dat u producten als kip, zuivel, granen, bonen, peulvruchten en fruit beter kan laten staan. Producten die u wel zullen helpen om gewicht te verliezen zijn eieren, groenten, zoethout, thee en lever.

Bloedgroep AB
Mensen met bloedgroep type AB kunnen een gevarieerd dieet volgen om af te vallen. Dit betekent dat u vlees, vis, zuivel, tofu, bonen, groenten, fruit, granen en peulvruchten mag eten. Om extra veel gewicht te verliezen, kunt u bijvoorbeeld overstappen op producten als tofu, zuivel, ananas en groenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *