Glutenvrij dieet

Wilt u overschakelen naar een glutenvrij dieet, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? U kunt allereerst op zoek gaan naar de natuurlijk glutenvrije levensmiddelen die er beschikbaar zijn, naast bijvoorbeeld de verpakte levensmiddelen zonder gluten waar u gebruik van kunt maken. U kunt op basis van deze producten een ontbijt, lunch en avondeten samenstellen, zonder daarbij te werken met gluten. Het zal met name in het begin even wat aandacht kosten, maar na een paar weken tot maanden weet u niet meer beter en is het glutenvrij dieet de nieuwe standaard geworden.

Natuurlijk glutenvrije levensmiddelen

Wilt u zorgen voor een glutenvrij dieet? Dan is het allereerst verstandig om op zoek te gaan naar de natuurlijk glutenvrije levensmiddelen die er beschikbaar zijn. U kunt hierbij onder andere denken aan vers fruit, net als vers rundvlees, varkensvlees, kop, kalkoen en vis. Ook eieren bevatten geen gluten, net als verse gewone melk en bijvoorbeeld boter of room. Verder kunt u gewone bonen of gewone mais en witte rijst eten, net als verschillende oliën. Ook in suiker, honing of melasse vinden we geen gluten en binnen een glutenvrij dieet kunt u gewoon verschillende specerijen en kruiden eten, mits er geen sprake is van additieven.

Verpakte levensmiddelen zonder gluten

Combineer dit met de verpakte levensmiddelen zonder gluten, door thuis op zoek te gaan en de verpakkingen goed door te lezen. Zet alle producten die passen binnen een glutenvrij dieet op tafel, om na te gaan welke voeding er over blijft en waar u gebruik van kunt maken. Komt u veel producten met gluten tegen? Zet deze weg of gooi ze helemaal weg, om daar geen gebruik meer van te maken. Gebruik alleen nog maar de producten die passen in een glutenvrij dieet, of de producten met gluten die niet schadelijk zijn bij een gluten intolerantie.

Ontbijt, lunch en avondeten zonder gluten

Wilt u een glutenvrij dieet samenstellen? Zorg bij het ontbijt dan voor bijvoorbeeld wat kwark met vers fruit, neem een ei met wat kaas en een plantaardige omelet, of geniet van rijstpap met vers fruit of noten. Tijdens de lunch kunt u gebruik maken van een gepofte aardappel met wat kaas en groenten. Het diner kunt u vormgeven met bijvoorbeeld gegrild vlees, gebakken aardappelen en groenten. Wilt u tijdens de dag zorgen voor een lekker hapje? Maak gebruik van droge popcorn met olie en zout, of kies voor stengels bleekselderij met wat roomkaas of pindakaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *