Afvallen met sporten

Afvallen kan op twee manieren, ten eerste is het mogelijk gewicht te verliezen door te diëten, ten tweede kan men afvallen door te sporten en natuurlijk de combinatie van deze twee manieren. Dit laatste wordt dan ook aanbevolen. Afvallen met sporten is de beste manier in combinatie met gevarieerd en gezond eten. Soms hebben personen met overgewicht een heel normaal en gemiddeld eetpatroon maar ligt het overgewicht slechts aan het te weinig bewegen waardoor overgewicht ontstaat. Met sporten kan dit overgewicht worden tegengegaan.

Sporten om af te vallen

Het is lastig om te beginnen met sporten, zeker voor de mensen met overgewicht. Toch als u eenmaal bent begonnen en de eerste stappen zijn gezet kan sporten zeer verleidelijk en verslavend zijn. Hier is niets mis mee. Ieder mens heeft zijn of haar verslaving, voor de een is dit eten, voor de ander werken en weer voor een ander het zoeken van adrenalinekicks. Ook sporten kan een verslaving zijn en in dit geval is sporten een goede verslaving welke de slechte verslaving van het eten kan overnemen. Om van sporten een gezonde verslaving te maken moeten er wel enkele eenvoudige maar toch belangrijke keuzes worden gemaakt. Belangrijk is om een sport uit te kiezen die ten eerste er voor zorgt dat er veel calorieën worden verbrand en ten tweede ook leuk en verslavend is om te doen zodat afvallen met sporten dragelijker/eenvoudig wordt. Denk bijvoorbeeld aan een sportdieet of afvallen door hardlopen. Daarnaast moet een sport passen bij de fysieke gesteldheid, iemand met erg veel overgewicht kan beter gaan wandelen dan meteen gaan hard rennen, voetballen, basketballen of dergelijke.

Welke sport kies ik om af te vallen?

Een goed voorbeeld is hardlopen. Het verslavende van hardlopen mag duidelijk zijn, elke keer als je begint met de dagelijkse ronde wil je sneller en verder hardlopen. Of hardlopen ook leuk is verschild erg van persoon tot persoon. De een kan genieten van de natuur en het hardlopen met een aantal vrienden of vriendinnen waar de ander er het niets aan vindt. Is dit laatste het geval dan kan beter een andere bezigheid/sport worden gekozen. Afvallen met sporten lukt echt alleen als er ook plezier is in het sporten zelf, dit maakt het gemakkelijker om door de pijn, die er zeker zal zijn, heen te bijten en om vrijwel elke dag weer te gaan sporten. Het vergt enige discipline. Als u geniet van sport dan wordt het op een gegeven moment als hobby gezien. Dit is wat u ook wil. Sporten en plezier hebben is de perfecte en gezonde combinatie om gewicht te verliezen. Kies wel voor een sport waarbij veel fysieke inspanning nodig is. Sporten als; zwemmen, voetbal, tennis, basketbal, hockey zijn prima sporten om gewicht te verliezen. Sporten die worden afgeraden om gewicht te verliezen zijn; golfen, dammen, schaken en dergelijke. Dit spreekt natuurlijk ook voor zich. Kies verder altijd een duursport uit of kies een sport uit waarbij u lang mee zoet kunt zijn. Tennis bijvoorbeeld kan zeker een duursport zijn, het enige wat er hoeft te gebeuren is dat er een minimale tijd wordt gespeeld om op die manier veel calorieën te verbranden. Afvallen met sporten is ook mogelijk met wielrennen, roeien en natuurlijk ook gewoon stevige wandelingen dragen bij aan vetverbranding. Zwemmen is vooral een aanrader voor degene met veel blessures en gewrichtspijnen. Het water kunt u prima afvallen zonder de pijnpunten in het lichaam te (over)belasten. Begin verder altijd rustig om blessures te voorkomen en om te wennen aan de bewegingen en inspanningen die nodig zijn. Start daarom eerst met een goede warming up. Sport met regelmaat en liever lang dan zeer intensief en kort (zoals Squash) en zorg ervoor dat voor elke sport rek- en strekoefeningen worden gedaan om vervelende blessures te voorkomen. Begint u met sporten? Dat zult u altijd rekenschap moeten houden met spierpijn.

1 gedachte over “Afvallen met sporten

  1. bedankt hier ga ik zeker iets mee doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *