Dieten en roken

Diëten en roken gaan opvallend goed samen, een sigaret zorgt er op wonderbaarlijke wijze voor dat u kunt afvallen of u in ieder geval niet verder aan zal komen. Stoppen met roken kan wat dat betreft leiden tot een gewichtstoename, al kunt u er met een gezond dieet tevens voor zorgen dat u de sigaret niet nodig hebt. Roken is slecht voor veel andere organen en daarom is het altijd goed om te stoppen met roken.

Stoppen met roken

Wilt u stoppen met roken, maar aan de andere kant voorkomen dat u weer zwaarder wordt? Indien het diëten en roken altijd samengingen zal het iets lastiger zijn om te stoppen met roken, behalve wanneer u gebruik maakt van een gezond dieet met de juiste voedingsstoffen. U kunt het diëten en roken loskoppelen door te stoppen met sigaretten en bijvoorbeeld voldoende eiwitten bij iedere maaltijd in te nemen. Vindt u eiwitten in onder andere vlees, vis, zuivel, noten en natuurlijk in eieren zelf. Daarnaast kunt u het best vezelrijk eten en uw eetmomenten verspreiden over de dag. Op die manier kun u het diëten en roken gemakkelijker van elkaar loskoppelen. Als u verslaafd bent aan nicotine probeer dan eens de elektrische sigaret. De elektrische sigaret, ook wel e-sigaret genaamd bevat minder schadelijke stoffen dan de normale/gangbare sigaret. Koolmonoxide en teer zitten niet in vloeistoffen (e-liquid) die wordt gebruikt voor de elektrische sigaret.

Aangekomen door stoppen met roken

Het diëten en roken zorgt er bovendien voor dat u na het stoppen met roken gemakkelijker aan kunt komen, waardoor het verlangen naar een sigaret groot is. U zal merken dat u gemakkelijk wat zwaarder wordt wanneer u plotseling stopt met roken en u het eetpatroon niet aanpast. Het is daarom van belang om u goed bewust te zijn van de link tussen diëten en roken. Desgewenst kunt u gebruik maken van voedingssupplementen om de juiste voedingsstoffen in te nemen. Roken kan voor een versnelde stofwisseling zorgen waardoor u minder snel aankomt. Als u gaat stoppen met roken en uw voedingspatroon niet aanpast is het raadzaam om meet te bewegen. Sporten zorgt voor een goede spijsvertering en voorkomt aankomen. Ex rokers gaan vaak meer eten en daarom is het verstandig om te gaan sporten.

Afvallen en roken

Het afvallen en roken gaan goed samen, maar houd rekening mee de overige nadelen voor uw gezondheid. Uw tanden worden geel, u hebt een nare lucht bij u en uw huid kan er dof of lelijk van worden. Diëten en roken vormen bovendien geen goede combinatie omdat u er een verhoogd risico op longkanker, keelkanker en slokdarmkanker mee loopt. U doet er wat dat betreft verstandig aan om het diëten en roken van elkaar los te koppelen, probeer gewicht te verliezen zonder dat u daarvoor gebruik hoeft te maken van een sigaret.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *