Vet verbranden

Vet verbanden is een essentieel onderdeel van ieders leefpatroon, vaak gaat dit gepaard met lichaamsbeweging in de vorm van sport, het op en neer fietsen naar je werk of bijvoorbeeld tijdens je werk in de bouw. Zonder vet te verbranden zou je sterk in gewicht aan kunnen komen, wat ernstige gevolgen kan hebben voor je lichamelijke gesteldheid. In een vergevorderd stadium is het zelfs mogelijk, dat een tekort aan vet verbanden leidt tot obesitas, diabetes of verschillende vormen van kanker. Iets wat je vanzelfsprekend ten alle tijden wilt voorkomen!

Vet verbranden begint zoals vermeld met voldoende lichaamsbeweging, je lichaam moet het overtollige vet immers om kunnen zetten in energie. Die energie heb je nodig, wanneer je meer koolhydraten verbruikt dan je vooraf hebt binnengekregen. Wanneer je bijvoorbeeld zonder ontbijt gaat hardlopen, zal je lichaam eerst de koolhydraten van een het vorige avondmaal gebruiken om te blijven functioneren, daarna volgen de vetreserves. Des te meer je lichaam aan vet verbrandt van die vetreserves, des te sneller zal je ook afvallen. Althans, als je de extra lichaamsbeweging combineert met het juiste voedingspatroon.

Snel vet verbranden

Hardlopen is een simpele manier om snel vet te verbranden, maar het kan ook op genoeg andere manieren. Pak bijvoorbeeld eens de fiets om naar je werk te gaan, in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Of pak de trap in plaats van de lift! Het zijn kleine dingen, maar je lichaam zal meer vet verbranden en dus blijf je in goede conditie en gezond.

Ook het voedingspatroon is een essentieel onderdeel van meer vet verbranden. Wanneer je na je lichamelijke beweging bijvoorbeeld een Snicker of Mars eet om de trek te stillen, zal je extra lichaamsbeweging geen enkele zin gehad hebben. Het is juist belangrijk, dat je de trek stilt met gezonde producten als groenten, fruit of bijvoorbeeld een lekker smoothie. Zo heb je de uren na je training geen last van het ‘trek gevoel’, maar heb je wel een deel van de het overtollige vet weten te verbranden.

Naast de voeding direct na een training is ook de overige invulling van je voedingspatroon belangrijk voor een snelle manier van vet verbranden. Neem bijvoorbeeld de vele tussendoortjes die mensen vaak nemen; een snoepje, een extra koekje en een reep chocolade. Ze zijn een aanslag op het proces van vet verbranden en daarmee ook op je lichamelijke gesteldheid. Al deze onnodige en ongezonde vetten worden tijdens de dag niet gebruikt voor bijvoorbeeld je werk, waardoor je lichaam ze moet opslaan in de holte van je buik of benen. Door dit proces ontstaat er juist vet, in plaats van dat er vet wordt verbrandt door het lichaam. Sommige diëtisten raden mensen die snel vet willen verbranden aan, om enkel te eten wat de eerste mensen 100.000 jaar geleden ook aten. Of je hier zelf ook zo ver in wilt gaan, verschilt logischerwijs per persoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *