Yoghurt dieet

Yoghurt dieet
Het uitgangspunt van het Yoghurt dieet is dat u van drie bekers yoghurt van 200 milliliter per stuk als onderdeel van een calorie-arm dieet tot zestig procent meer vet verliest dan met hetzelfde dieet zonder drie bekers yoghurt van 200 milliliter per stuk. Dit uitgangspunt is gebaseerd op een onderzoek van M. Zemel, een Amerikaanse onderzoeker. Hij kwam na uitvoerig onderzoek tot de conclusie dat onder 34 testpersonen met overgewicht de calcium in de yoghurt enzymen stimuleerde, die medeverantwoordelijk zijn voor vetverbranding. Op basis van dit onderzoeksresultaat, waar uit blijkt dat de calcium in yoghurt vetverbranding stimuleert door middel van enzymen, is het Yoghurt dieet opgesteld.

Tijdens het Yoghurt dieet eet u voornamelijk yoghurt, maar mag u ook andere producten nuttigen, zoals eieren, volkoren boterhammen en appels. Zo eet u op maandag, woensdag, vrijdag en zondag twee liter magere yoghurt, verdeeld over de hele dag. U mag geen andere producten nuttigen tijdens deze dagen, maar u mag uiteraard wel water drinken. Op dinsdag, donderdag en zaterdag mag u naast yoghurt ook andere voedingsmiddelen eten, waaronder drie schaaltjes magere yoghurt, één ei, drie volkoren boterhammen met mager broodbeleg (zoals kipfilet), drie appels, mager vlees of vis met verse groenten en een aardappel en drie kopjes drinkbouillon per dag. Ook mag u druivensuikertabletten innemen wanneer u zich lusteloos en/of futloos voelt tijdens het volgen van het dieet door de beperkte hoeveelheid calorieën die u per dag binnen krijgt. Tot slot is het belangrijk dat u veel drinkt.

Omdat het Yoghurt dieet een zeer eenzijdig dieet is, mag u het Yoghurt dieet maximaal vier weken volgen. Tijdens deze vier weken kunt u door de eenzijdigheid van het dieet last krijgen van bijwerkingen, zoals duizeligheid, misselijkheid en zwakte. Het Yoghurt dieet is een zeer effectief, maar ook zeer streng dieet. Hier dient u rekening mee te houden voor u start met het volgen van het dieet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *