Heller dieet

Het Heller dieet wordt ook wel het Heller Programma genoemd en is bedacht door het echtpaar Rachael en Richard Heller. Volgens hen is het Heller dieet eigenlijk geen dieet, maar een levenswijze. De achterliggende gedachte van het Heller dieet is namelijk dat mensen gewend zijn aan of zelfs verslaafd zijn aan een snelle en simpele inname van koolhydraten, zoals in suiker, bloem, chips, koekjes, snoep en ijsjes. Door het Heller dieet te volgen, zou u van deze zogeheten koolhydraatverslaving af moeten komen en dus gewicht moeten verliezen. Koolhydraten geven de hersenen namelijk niet het signaal af om te stoppen met eten als er voldoende is gegeten. Hierdoor krijgt u een dwangimpuls om te blijven eten, ook wanneer uw lichaam voldoende voeding heeft gehad.

Heller dieet volgen

Volgens de grondleggers van het Heller dieet wordt een koolhydraatverslaving veroorzaakt door een verstoorde insulinehuishouding in het lichaam. Door het Heller dieet te volgen, wordt uw insulinehuishouding weer hersteld, waardoor de bloedsuikerspiegel weer in balans is en het gemakkelijker wordt om af te vallen.
Heller dieet
Als u het Heller dieet volgt, moet u koolhydraatrijke voeding zo veel mogelijk laten staan. Dit zijn producten als fruit, aardappels, rijst, pasta, brood, ijs, koek en chocolade. Daarnaast mag u per dag twee vezelrijke, vetarme, koolhydraatarme en eiwitrijke maaltijden nuttigen. De derde maaltijd van de dag wordt gezien als beloningsmaaltijd, waarbij u wel koolhydraten mag eten. Bij het eten van deze beloningsmaaltijd is het echter wel belangrijk dat u deze langzaam eet. Zo kan uw lichaam de voedingsstoffen beter verteren en verliest u sneller gewicht dan wanneer u snel eet. Daarnaast wordt er door langzaam te eten minder insuline geproduceerd, waardoor u vreetbuien voorkomt.

Belangrijke voedingsmiddelen van het Heller dieet zijn eieren, mager vlees, vis, magere kaas en groenten, met uitzondering van maïs en peulvruchten. Producten die u moet vermijden vanwege de te heftige glucosestijgingen en te hoge insulinespiegels, zijn suiker, witbrood, aardappels, honing en chocola.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *