Snel afvallen met deze 9 tips!

Snel afvallen met deze 9 tips!

Wil jij snel afvallen? Dan heb ik hier snel afvallen tips voor je. Deze kun je toepassen om makkelijk en zonder al te veel verandering toch te gaan afvallen. Begin nu met afvallen dankzij deze snel afvallen tips!

1. Kook alles wat je eet zelf
Hier bedoel ik mee, geen afhaal, magnetron of kant en klaar maaltijden. Deze zijn erg slecht voor je als je wilt afvallen. Vaak zitten ze bomvol calorieën en bevatten een stuk minder vitamines dan als je zelf verse groentes zou koken.

2. Haal geen slechte snacks in huis maar goede
Als het er niet is, eet je het ook minder snel. Dus als er geen koekjes of snoep zijn, zul je het ook minder eten. Logisch. Maar toch wijst de praktijk uit dat je hierdoor op den duur juist eet buien van krijgt. Zorg en daarom voor dat er goede vervangers zijn. Vervangers die jij ook echt oprecht lekker vindt, anders hou je het niet vol. Ga dus kijken naar gezonde producten die jij lekker vindt om te snacken. Een paar voorbeelden: Snoep tomaatjes, stuk komkommer, appel, banaan, kleine wortels, handje noten, olijven, handje rozijnen.

3. Drink meer water en geen frisdrank of alcohol
Deze ken je vast al. Door meer water te drinken voer je meer afvalstoffen je lijf uit én je hebt een vol gevoel waardoor je minder snel trek zult hebben. Mocht je nu frisdrank of alcohol drinken vervang deze dan in water of thee. Dit is echt een enorm verschil in calorieën, suikers en vetten.

4. Weeg jezelf niet te vaak
Het is goed als je wil bijhouden hoeveel je afvalt. Maar doe dit niet te vaak. Dit maakt je alleen maar gek. De ene dag heb je meer water gedronken dan de andere dag en daardoor lijkt het net of je aangekomen bent, wat dus niet zo is. Het beste is om jezelf één keer per week te wegen op een vast tijdstip.

5. Eet van een kleiner bord
Dit feitje is onderzocht en bewezen. Het maakt niet uit of je veel honger hebt of niet, de mensen die een groter bord kregen schepten automatisch meer eten op. En aten dus uiteindelijk ook meer. Ongeacht of ze dit echt nodig hadden of niet. Koop dus een paar nieuwe borden die een formaat kleiner zijn. En als je echt nog honger hebt na je eerste bord, schep je gewoon nog een beetje op. Het gaat erom dat als je elke dag een schepje minder

zou doen, dit in totaal een hele hoop calorieën scheelt! Maar let op, ik bedoel hier niet mee dat je je moet gaan uithongeren. Eet nog steeds wat je dagelijks nodig aan voedingstoffen.

6. Vertel het je vrienden of collega’s
Vertel het de mensen die dicht bij je staan. Hier krijg je nog meer motivatie uit! Ze zullen je steunen en minder snel in verleiding brengen. Misschien doen ze zelfs wel met je mee?

7. Zorg voor voldoende slaap
Wist je dat als je minder dan 7 uur slaapt je lichaam zijn energie uit eten wilt halen? Als je weinig slaapt heeft je lichaam andere bronnen nodig voor energie en vraagt het om meer voedsel. Zorg dus dat je voldoende slaapt!

8. Meer beweging
Zorg ervoor dat je iets meer gaat bewegen dan je hiervoor deed. Je kunt ervoor gaan kiezen om meteen een nieuwe sport te gaan beoefenen of naar de sportschool te gaan. Maar het hoeft allemaal niet zo heftig. Met meer beweging bedoel ik ook de trap pakken in plaats van de lift of pak een keer de fiets in plaats van de auto. Ga een avondje wandelen of ga erop uit met je fiets! Kleine dingen bij elkaar maken ook een verschil!

9. Zorg voor minder stress
Het is nu eenmaal zo. Als je veel stress hebt zul je sneller aankomen en minder snel afvallen. Ook wordt je huid minder mooi en je weerstand wordt slechter. Zorg er dus voor dat je goed in je vel zit! Dit helpt echt bij het afvallen. Dit kun je doen door jezelf af en toe eens lekker te verwennen. Rooster een avondje in voor jezelf, ga lekker in bad, neem een massage. Bedenk het zelf maar. Verwen jezelf en je zult je lekkerder voelen!

Plaats een reactie