Oosterse kippensoep

Recept voor Oosterse kippensoep. Heerlijke verse Oosterse kippensoep met een beetje pit. Een heerlijke variatie vergeleken een traditionele kippensoep gerecht. Dit gerechtje is bestemd voor 4 personen:

Ingrediënten
– 2 verse knoflook teentjes
– 1 gesneden rode peper
– 100 gram taugé
– Citroengras stengel
– 1 liter kippenbouillon
– 100 gram sperziebonen
– 50 gram Chinese kool (halve)
– Klein stukje verse gember
– Kipfilet 400 gram
– Handje vol pinda’s

Benodigdheden
– Grote soeppan
– Snijplank
– Zeef
– Mes
– Kom

Voorbereiding
Snij de knoflook teentjes heel klein met een mes. Snij daarna ook de uiteindes van de sperziebonen. De rode peper snijdt je in kleine ringetjes. Je mag zelf bepalen of je de zaadjes erin laat want hierdoor wordt de soep wel wat pittiger. Snij ook de Chinese kool in dunne plakjes. Pak de citroengras stengel en snij de uiteinden hier vanaf. Snij daarna de citroen gras in grove stukken die in de soep worden verwerkt. Schil daarna de verse gember en snij die ook in kleine stukjes.

Als je verse taugé gebruikt, dan moet je er ook op letten dat je de uiteinden eraf haalt. Meestal is taugé van de supermarkt al gesneden. Als je de groenten allemaal gesneden hebt, dan kan je ze zorgvuldig wassen. Pak daarna de kipfilet en snij die in kleine bijtbare stukjes. Na deze voorbereidingen kan je gaan beginnen met koken.

Bereiding
Doe de grote soeppan op een laag vuurtje en doe hierbij de gewassen citroengras, knoflook, rode peper en gember. Voeg daarna de kippenbouillon toe aan de pan met groenten. Laat dit koken voor ongeveer 10 minuten en blijf tussendoor rustig een beetje roeren. Pak een kom en zeef en doe de bouillon daar doorheen zeven.

Doe daarna de bouillon weer terug in de soep pan. Doe daarna de gesneden sperziebonen en kipfilet stukjes ook in de pan en laat dit koken voor ongeveer 5 minuten totdat hij bijna gaar is. Pak daarna de Chinese kool en taugé en voeg dit toe aan de soep pan. En laat dit verder koken voor 3 minuten. Nu is je soep klaar om te eten!

Opdienen
Pak een aantal soepkommetjes en doe hierin een klein handje met de pinda’s. Schep daarna de soep in gelijke hoeveelheden over de kommetjes. Ook kan je nog hardgekookte eieren hierbij serveren. Dat kan je doen door een pan met water laten koken en hierbij de eieren toevoegen. Laat de eieren dan voor ongeveer 8 minuten hierin koken.

Let wel op dat er verschil is met de kooktijd voor kleine eieren en grote eieren. Kleine eieren moeten minimaal 7 minuten gekookt worden en voor grote eieren moet dit minimaal 9 minuten zijn. Als zij eenmaal klaar zijn dan laat je ze afkoelen in een pan met kook water. Daarna kan je de schil eraf pellen. Doe daarna de eieren in de soepkommetjes en nu is je soep gerechtje klaar!

Plaats een reactie