Wat moet je niet eten als je wilt afvallen?

Wat moet je niet eten als je wilt afvallen? Wat kan je beter mijden bij het afvallen? Wat niet eten bij afvallen? Dat vertel ik je hier!

Goed zo dat je bent begonnen of wil gaan beginnen met afvallen. Dit is een goede stap naar een gezonder leven! Er zijn meerdere dingen die je beter niet kunt eten of drinken als je aan het afvallen bent. Deze producten zet ik hier voor jou op een rijtje zodat je een goede start hebt bij het afvallen.

Wat niet eten bij afvallen:
Snacks
Ten eerste, de logische producten. De producten waar iedereen van weet dat het je dik maakt. Zoals snacks. Snoep, koekjes, toetjes, een vette hap, ga zo maar door.

Frisdranken
Ook behoorlijk logisch. Het is veel gezonder om die frisdranken in te ruilen voor water of sap. In frisdranken zitten niet normaal veel suikers.

Kant en klare maaltijden
Deze kant en klare maaltijden die alleen nog maar in de magnetron hoeven zou ik ook meteen mijden. Deze zitten echt bomvol suikers, slechte vetten en slechte E-nummers!

Granen en meel
In veel diëten mijden ze granen en meel. Dit omdat je hier hoge pieken in je suikerspiegel door krijgt. Wat ervoor zorgt dat je meer trek krijgt en sneller voedsel omslaat als vet. Dit is dus een reden waarom je granen zou willen vermijden. Er zijn veel diëten die dit doen. Aan granen moet je denken aan brood, pasta en aardappel.

Bewerkt vlees
Er is een hele hoop puur vlees wat in principe gewoon gezond voor je is. Maar er is ligt ook bewerkt vlees in de winkels die je beter kunt mijden, hier zitten bijvoorbeeld zetmeel in of suikers. Denk aan hot dogs, worsten of vissticks.

Kant en klare sauzen
In veel sauzen die je kant en klaar uit de winkel haalt zitten veel suikers, slechte vetten en slechte E-nummers. Het is veel beter om je eten op smaak te maken door middel van kruiden of een eigen saus te maken. Ik hoop dat ik jou op weg heb geholpen bij het afvallen. Heel veel succes!

Plaats een reactie