Pizza maken

Even een keer niet bezig zijn met afvallen en een lekkere ongezonde pizza maken? Het vormt een heerlijk hapje, bijvoorbeeld tijdens een verjaardag, een andere leuke gelegenheid of gewoon tussendoor om er zelf van te genieten. De mini pizza’s zijn klein van stuk, waardoor je bovendien kan variëren met verschillende smaken.

Lekkere pizza hapjes

Je kan een mini pizza maken om lekkere hapjes op tafel te zetten, met een combinatie van bijvoorbeeld wat kaas en tomaat. Het is uiteraard mogelijk om de mini pizza verder te versieren, maar probeer te voorkomen dat het geheel te machtig wordt. Door de mini pizza lekker eenvoudig te houden kan een ieder er een paar stukjes van proberen. Dit is vooral leuk op het moment dat je meerdere smaken maakt, zodat een ieder een lekker stukje pizza uit kan zoeken.

Ingrediënten voor een mini pizza
Wil je een mini pizza maken en ben je benieuwd naar de ingrediënten die je daarvoor nodig heeft? Maak gebruik van bladerdeeg voor de bodem, wat cervelaat en bijvoorbeeld geraspte kaas. Verder kun je werken met cherry tomaatjes, wat Italiaanse kruiden en een geklutst eitje om het deeg goed aan te kunnen maken. Maak eerst de bodem voor de pizza en zorg daar bovenop voor het beleg. Je kan de mini pizza maken door zodra de pizza klaar is kleine stukjes te snijden. Maak voor de verandering eens gebruik van vierkantjes in plaats van de bekende rondjes, die je bovendien heel eenvoudig kan snijden.

Mini pizza maken

De mini pizza maken door het bladerdeeg op de bakplaat te leggen en er met een vork wat gaatjes in te prikken. Smeer het bladerdeel in met het geklutste ei, voor een mooie goudbruine laag. Scheur vervolgens de cervelaat in stukjes en verdeel dit over de pizza’s, net als de cherry tomaatjes. Strooi er wat geraspte kaas overheen en doe hetzelfde met de Italiaanse kruiden. Op die manier kan je in ongeveer een kwartiertje mini pizza’s maken, door ze op een temperatuur van 225 graden in de oven te stoppen en ze mooi goudbruin te zien worden.
De pizza burger is er, deze is eindelijk beschikbaar in Nederland! Dit betekent dat je niet langer hoeft te kiezen tussen een pizza of een hamburger, je kan ze nu allebei eten in een enkele maaltijd.

Smakelijke combinatie

De pizza en de hamburger vormen beide smakelijke maaltijden, waar velen van ons langere tijd naar uit kunnen kijken. Zodra het moment daar is dienen we echter een keuze te maken, gaan we voor een platte pizza, of aan de andere kant voor een mooie gestapelde burger? Het is nu niet meer nodig om te kiezen, dankzij de pizza burger kun je ze gewoon allebei eten, om dubbel te genieten. Uiteraard is de smaak uitstekend in orde, wat ook haast niet anders kon dankzij het feit dat er twee heerlijke maaltijden bij elkaar komen in dit nieuwe gerecht.

Nooit meer kiezen

Dankzij de pizza burger is het nooit meer nodig om te kiezen. Dat is handig op het moment dat jezelf heeft voorgenomen om nog maar eens in de week ongezond te eten, of wanneer de kinderen het bijvoorbeeld lastig vinden om een keuze te maken. Met de pizza burger zorg je ervoor dat je eenvoudig de juiste keuze kan maken voor anderen, of dat jezelf de mogelijkheid heeft om van beiden te genieten. De pizza burger bestond over de grens al wat langer, maar vandaag de dag is er ook in Nederland geen sprake meer van een dilemma en kan je de beide heerlijke maaltijden combineren.

Pizza burger bestellen

Wil je een pizza burger bestellen? Dit kan je gewoon online doen, waardoor je er de deur niet voor uit hoeft. Laat de pizza burger gewoon bij je thuis afleveren, waardoor het bovendien niet nodig is om zelf te gaan koken. Je hoeft geen keuze meer te maken, niet te koken en de deur niet uit, is het niet heerlijk om gebruik te maken van het internet? Bestel direct een pizza burger om daar zelf van te genieten, of verras er iemand anders mee die er wellicht nog nooit van had gehoord.
Zelf een lekkere pizza maken is helemaal niet zo moeilijk. Pizza maken in je eigen oven. Snel en makkelijk je eigen pizza maken. Pizza maken in 5 stappen! Je kan van allerlei ingrediënten gebruiken die jij lekker vindt. Pizza maken op deze manier in ontzettend leuk en vooral erg lekker omdat je je eigen ingrediënten bepaald.

Basisstappen pizza maken

Stap 1
Doe zo’n 180 gram bloem in de kom. Zorg ervoor dat je een heuveltje van bloem heeft. Roer met je vinger een kuiltje in het midden. Zorg ervoor dat er wel een bodem blijft van zo’n centimeter. Vul het kuiltje met een theelepel olijfolie, beetje zout, gist en wat water.
Stap 2
Flink kneden zodat het 1 mooi glas geheel wordt. Vervolgens kneed je het deeg in de bal vorm en laat deze zo’n 2 uur rijzen. Door het rijzingsproces zal de deeg bal groter worden. Zorg ervoor dat de kom is afgedekt met een ietwat vochtige theedoek.
Stap 3
Tomatensaus maken. Het is belangrijk dat je een lekkere tomatensaus maakt omdat deze in sterke mate je pizza beïnvloed. De basis tomatensaus kan je maken met tomatenblokjes, knoflook, zout en oregano. Zorg ervoor dat de knoflook fijn is zodat deze goed vermengt met de tomatensaus.
Stap 4
Heb je 2 uur gewacht kneed dan nogmaals het deeg en rol het dan uit tot een ronde pizzabodem. Neem hiervoor wel wat geduld. Pak de tomatensaus en smeer de deeg ermee in. Nu de basis pizza klaar is kan je deze vervolgens beleggen met alles wat jij lekker vindt! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld; Kaas, mozzarella, salami, olijven, ham, bacon enzovoorts.

Stap 5
Bak de pizza een zo’n 25 minuten op 200 graden. Elke over is anders dus houdt je eigen gemaakte pizza goed in de gaten. Wanneer er een goud-geel randje ontstaat en de kaas gesmolten is is de pizza klaar!

Zelf pizza maken

Pizza maken is zoals je kan lezen helemaal niet zo moeilijk en op deze manier van pizza maken snel maar vooral lekker vers is. Wanneer je zelf een pizza maakt dan laat je vrijwel zeker de diepvries pizza in het vriesvak. Het is helemaal niet erg om meerdere keren per week een pizza te eten. Want nu kan je zelf pizza maken en variëren met gezonde producten zodat je alsnog de vitaminen binnenkrijgt.

Het maken van een pizza is leuk maar vooral erg lekker. Het is daarom ook belangrijk dat je de basis ingrediënten goed zijn. Zorg ervoor dat tomatensaus maken goed gemaakt wordt en volg het recept hierboven omschreven goed op. Uiteraard is pizzadeeg maken ook belangrijk en volg de instructies goed op.
Pizza maken met kinderen? Zoek je naar een originele invulling van een kinderfeestje? Je kan bijvoorbeeld kleine pizzaatjes maken met kinderen. Het is hartstikke leuk om samen te gaan koken, om vervolgens samen van de pizza te genieten die jullie zojuist hebben bereid.

Goede voorbereiding van de ingrediënten
Je kan pizza maken met kinderen door in ieder geval voor een goede voorbereiding van de ingrediënten te zorgen. Zorg ervoor dat alles klaar staat in duidelijke bakjes en potjes, zodat de kinderen daar direct gebruik van kunnen maken. Voorkom dat ze zelf nog producten dienen te snijden of schoon dienen te maken. Maak eventueel ook het deeg alvast klaar. Op die manier kan je pizza maken met kinderen door hen de pizza te laten beleggen op de manier die ze graag willen. Laat een ieder een eigen pizza maken, zodat jullie aan het eind allemaal een eigen pizza kunnen eten.

Kinderen en de verschillende stappen
Maken jullie samen juist dezelfde pizza’s? Dan is het een goed idee om de kinderen de verschillende stappen te laten uitvoeren. De een zal de pizzabodem beleggen, de volgende zorgt voor de topping en een ander zorgt voor wat kaasstrooisel over de pizza. Op die manier kunnen jullie samen pizza maken en ontstaat er een bijzondere samenwerking tussen de kinderen. Pizza maken met kinderen is hartstikke leuk en met de juiste voorbereiding kan je er tevens voor zorgen dat alles netjes en soepel zal verlopen.

Pizza maken met kinderen en samen opruimen
Pizza maken met kinderen biedt je tevens de mogelijkheid om alles weer netjes op te ruimen, zodra de pizza’s in de oven zitten. Voorkom dat de kinderen eerst van de pizza eten, aangezien het risico op een troep achteraf dan veel groter is. Ruim samen met de kinderen op zodra de pizza in de oven zit, aangezien er dan even tijd over is. Op die manier hoeven de kinderen niet te wachten tot de pizza klaar is, zodat jullie daarna meteen kunnen aanvallen. Pizza maken met kinderen vormt een heerlijke invulling van een kinderfeestje, zowel in de letterlijke als in de figuurlijke zin van het woord. Koop alvast de pizza-bodems, maak dit zelf of doe dat samen met de kinderen.
Zorg voor een goede bodem
Pizzadeeg maken kan jezelf! Zorg ervoor dat je wat geduld hebt. Pizzadeeg maken in enkele stappen zodat je straks van een heerlijke pizza kan genieten.

Ingrediënten
100 gram boter
100 milliliter warm water
1 eetlepel suiker
250 gram bloem
snufje zout
half zakje droge gist zo’n 7 gram

Bereidingswijze
Alle ingrediënten in de kom en sterk kneden totdat het een glas en flexibel geheel wordt. Laat het deeg zo’n 20 minuten rijzen in een afdekte kom bij voorkeur om een warme plek. Vervolgens een aantal uur wachten en je pizzadeeg is klaar. Pizzadeeg maken vergt wat geduld. Uiteraard kan je zelf ook enigszins experimenteren met de ingrediënten. Het geniet zeker de voorkeur om verse ingrediënten te gebruiken zodat je zeker bent van een kwalitatieve en vooral een lekkere pizza! Pizzadeeg maken is dus eenvoudiger dan je denkt!
Lekkere tomatensaus maken? Dan hebben wij voor je het beste recepten voor tomatensaus maken. Gebruik lekkere kruiden en bepaald zelf wat je lekker vindt.

Ingrediënten
1 pot tomatensaus (900 gram)
snufje zout
snufje gemalen rode peper
3 tenen knoflook, fijngemalen
2 theelepels gedroogde basilicum
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels Italiaanse kruiden
2 theelepels gedroogde oregano
1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze
Alle ingrediënten in de koekenpan en op licht vuur laten sudderen. Laat het zo’n drie kwartier op laag vuur en giet het in een kom of schaal. Leg deze vervolgens in de koelkast. Vaak is het zo dat de tomatensaus het lekkerst smaakt wanneer deze minimaal 12 uur in de koelkast heeft gelegen. Uiteraard kan je de tomatensaus ook direct gebruiken.
Wil je zelf een Turkse pizza maken? Je kent dit wellicht als een fastfood-achtige maaltijd op festivals of binnen het uitgaanscircuit, maar het is ook goed mogelijk om hier een gezonde maaltijd van te maken. We gaan uit van de traditionele benadering, dus het deeg met alleen gehakt en de gemengde sla.

Gezonde Turkse pizza

Een Turkse pizza vormt op die manier een zeer gezonde keuze. We spreken in Turkije officieel van lahmacun, een geheel dat we hier kennen als de Turkse pizza. Normaal gesproken bakken we de pizza in een ‘silex’, maar de kans is klein dat je deze thuis heeft staan. Dat is echter geen probleem, je kan gebruik maken van een pan met deksel. Je kan de gezonde Turkse pizza maken door deeg te gebruiken dat je zelf kan maken of kant-en-klaar kan kopen. Verdeel het gehakt over het deel en plaats daar ook de gemengde sla in.

Pan met deksel
Vervolgens kan je de Turkse pizza maken door de rol dicht te maken. Op die manier zit de vulling goed verdeeld in de pizza en kan je een pan met een deksel gebruiken om deze lekker gaar te maken. Je kan tevens gebruik maken van een hapjespan of een pizzapan. Maak in ieder geval geen gebruik van de oven, aangezien dat ertoe zal leiden dat het deeg veel te hard wordt, iets dat we willen voorkomen wanneer we een Turkse pizza maken.

Gehakt en gemengde sla
Traditioneel kan je de Turkse pizza maken met deeg, gehakt en gemengde sla. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat je hier zelf verschillende ingrediënten aan kan toevoegen, op basis waarvan je zelf van houdt. Wilt je bijvoorbeeld gebruik maken van döner, kaas, sambal of wellicht knoflooksaus? Je kan de Turkse pizza maken zoals je wenst. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de Turkse pizza op die manier natuurlijk niet langer zo gezond is als hierboven beschreven. Je kan wat dat betreft zelf bepalen hoe je de Turkse pizza wilt maken, om daar ‘s avonds of als tussendoortje binnenkort van te genieten.