Brooddieet

Het volgen van een Brooddieet
Het brooddieet is een dieet met enkele goede aspecten. Wilt u het brooddieet volgen? Het brooddieet is namelijk een dieet wat niet alleen vrij eenvoudig na te leven is maar het is ook een goedkoop dieet. Dat is natuurlijk altijd prettig voor de consumenten die wel graag willen diëten maar niet een dikke portefeuille hebben om dure diëten te volgen. Graag leggen we uit hoe het brooddieet precies werkt!

Werking brooddieet

De stappen om het brooddieet te doorlopen zijn zoals gezegd vrij eenvoudig. Stap 1 is het eten van brood op de eerste dag, de hoeveelheid bepaald een maximum van acht boterhammen zonder beleg voor de man en maximaal zes boterhammen zonder beleg voor de vrouw. U eet dus alleen brood en liefst zonder beleg. Natuurlijk kunt u wel eens een paar plakjes komkommer, rauwkost of dergelijke eten. Het brooddieet is dan ook zeer geschikt voor de echte broodliefhebbers. De boterhammen verspreid u het best door twee boterhammen per maaltijd te nemen. Het is verstandig om donkerbruin brood te nemen al dan niet met granen. Dit vult eerder en is stukken gezonder dan witbrood. Witbrood wordt sowieso afgeraden omdat dit voor verstopping kan zorgen. Met name als u brood eet – wat u dus doet met het brooddieet – zal witbrood zorgen voor verstoppingen.
Op de tweede dag is het de bedoeling om het normale eetpatroon te volgen. Dit betekent een gewone avondmaal nuttigen zoals u dat altijd doet. Let wel op, het is verstandig om op deze dag veel fruit en groente te eten om zo niet het effect van de brooddag dieet te verpesten. Deze dag is natuurlijk erg prettig om de variatie er in te houden, want bij stap 3 is namelijk het herhalen van stap 1 wat dus weer een brooddag betekend. Ook hier weer geen beleg en maximaal 6 tot 8 boterhammen. Dag vier is weer de “gewone” eet dag. Let wel op, sla zeker geen maaltijden over op de gewone eet dag maar eet gewoon een goede hoeveelheid gezond eten. De werking van het brooddieet is zoals gezegd erg makkelijk. En zo is de cyclus rond, de enige vraag is natuurlijk hoelang duurt dit dieet? In principe is dat vrij om zelf te bepalen, maar 8 tot 21 dagen is goed voor resultaat. Diëten middels het brooddieet is dus niet zo moeilijk. In het volgende stuk leggen we graag nog enkele voordelen en andere belangrijke punten van het brooddieet uit.

Voordelen brooddieet

Het brooddieet is dus goedkoop in verhouding met andere diëten en ook zeker effectief mits deze met de juiste discipline wordt gevolgd. Het is belangrijk om niet te gaan snoepen, snacken en andere tussendoortjes te nuttigen. Goed, dat wordt geadviseerd bij ieder dieet. Natuurlijk is het ook van belang bij het brooddieet om veel te bewegen. De calorieën moeten worden verbrand en dat gebeurd alleen bij fysieke inspanning. Persoonlijk denken wij dat lichamelijke beweging het beste is in combinatie met gezonde voedingsmiddelen. Conclusie die getrokken kan worden is dat het brooddieet zeer geschikt is voor liefhebbers van brood. Het dieet zal positief resultaat geven op vrij korte termijn en kunt u dit dieet een langere tijd uitvoeren. Probeer zoveel mogelijk water te drinken. Spoel uw lichaam schoon met water en vermijd frisdrank, alcohol en andere ongezonde dranken. U zult gemiddeld genomen zo’n 2 kilo per week kunnen afvallen.

8 gedachten over “Brooddieet

 1. Hoi,

  Er wordt vaak genoeg gezegd dat je snel weer aankomt na het stoppen met het brooddieet.
  Kan het brooddieet als een start dienen om snel af te vallen, waarna je vervolgt met het eten van gezond voedsel? Dus gestoomd vlees, groente etc etc, meer bewegen enzo? Kan dat helpen om de kilo’s eraf te houden?

  1. Hallo Jennifer,

   Ja, het brooddieet is een effectief dieet. Gemiddeld kunt u zo’n 2 kilo per week afvallen. Verder is bewegen noodzakelijk om succesvol gewicht te verliezen.

 2. Is het de bedoeling dat op de brood dagen echt enkel brood wordt gegeten? Verder niks? Ook niet qua fruit? En als drinken alleen water denk ik?
  Zou graag een antwoord tegemoet zien, lijkt me leuk om dit dieet te volgen.

 3. Ik ben 65 kg gezwaar en ga nu een brood dieet doen, hoe lang moet ik dat volhouden?

 4. heb ik een vraagje over bewegen met een brooddieet het lijkt dat je beter kan bewegen bij een gewone maaltijd dan bij een brooddieet omdat dat gezonder lijkt

 5. Dit is net zoals het 5:2 dieet. Je valt er enorm van af vooral te zien aan de cm’s!

 6. Tot je je gewenste gewicht hebt bereikt…
  En dat is bij iedereen anders.

 7. iets wat je tijdelijk doet werkt tijdelijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *