Afvallen tips

Tips voor afvallen
Wij hebben voor u een aantal handige afvallen tips. Tips over afvallen kan u op weg helpen gewicht te verliezen. Lees onze tips en begin met afvallen. Weg met het opgeblazen gevoel! Een dikke buik wordt niet altijd veroorzaakt door te veel vet. Als u zich voelt alsof u rond uw middel opgepompt bent, dan haalt uw spijsvertering weer streken uit. Verkeerd of te snel eten veroorzaakt te veel lucht in de buikholte, waardoor de buik opzwelt. Gebruik voedingsmiddelen als; Venkel-, anijs- en karwijzaad thee helpen direct bij een opgeblazen gevoel. Drink het niet te heet en met kleine slokjes. Eet liever geen gasvormende spijzen voor het sporten zoals peulvruchten, kool en uien. De spijsvertering kan op gang geholpen worden door een zelfmassage: masseer ’s morgens, terwijl u nog in bed ligt, de buik naast de navel met een lichte druk van de vingertoppen en draaiende bewegingen met de wijzers van de klok mee. Doe dat gedurende 20 seconden, maximaal driemaal per dag. Langdurige problemen met de darmen kunt u beter door een arts laten onderzoeken. Ze kunnen eventueel een ernstige achtergrond hebben.

Afvallen tips 1
Sla het ontbijt niet over. Het overslaan van het ontbijt is geen goede zaak. Immers, op je ontbijt ’teer’ je de hele dag. Wanneer je goed en gezond ontbijt ben je bijna verzekerd van een energieke dag omdat je lichaam energie uit je ontbijt haalt. Het is dus zeer belangrijk om een goed en stevig ontbijt te nemen. Alle koolhydraten van uw ontbijt wordt immers verbrand door beweging.

Afvallen tips 2
Vermijd stress. Stress is een oorzaak van zoveel (niet altijd verklaarbare) lichamelijke kwaaltjes. Hoewel mensen beweren dat stress juist goed is om af te vallen is dat niet het geval. Bij (zware) stress krijgt uw lichaam een klap en dat is slecht voor uw algehele gezondheid. Verder kan stress juist ook ongewenste eetgewoonten met zich meebrengen. Zo is de verleiding naar ongezonde snacks groter.

Afvallen tips 3
Eet gezond en vermijd ongezonde snacks en fastfood. Zorg ervoor dat u geen emotie eter wordt/bent en denk goed na over wat jij nu precies eet. Laat frisdranken staan en wees zorgvuldig met het uitkiezen van vruchtensap. Probeer zo weinig mogelijk alcohol tot u te nemen.
appel en water
Afvallen tips 4
Sporten, deze tip zult u ongetwijfeld al wel hebben gedacht om het moment dat u wilt afvallen. Sporten hoeft helemaal niet zwaar te zijn. Begin eerst met een stevige wandeling door uw dorp, stad, park of door het bos. Lopen in het bos is gezond en krijgt uw lichaam extra zuurstof. Tegenwoordig zijn er ook moderne methodes om te bewegen. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld Wii Sports. Zo kunt u tennissen, golfen en meer. Uiteraard heeft frisse lucht de voorkeur maar het kan als een alternatief worden beschouwd.

Afvallen tips 5
Drink voldoende water. Water reinigt het lichaam en is belangrijk dat u voldoende water drinkt. Wees ook niet de gretig met water. Teveel water is ook niet goed.

Afvallen tips 6
Vezelrijke voeding eten draag bij aan en gezonde levensstijl. Vezelrijke voeding zorgt voor een natuurlijke afbraak van gifstoffen binnenin ons lichaam. Het geeft tevens een verzadigd gevoel waardoor u minder snel geneigd bent om te snacken.

Afvallen tips 7
Langzaam eten. Wij Nederlanders zijn een bezig volkje. Veel werken en snel eten is geen gezonde combinatie. Belangrijke tip: Eet rustig en langzaam.

Afvallen tips 8
Slaap 8 uur per dag en niet meer. Hoewel, een schoonheidsslaapje kan nooit geen kwaad. Zorg er dan wel voor dat dit slaapje niet langer dan 1.5 uur duurt. Voldoende slaap mentaal en geestelijk van groot belang. Weinig slaap zorgt voor extra aanmaak van het stresshormoon en maakt je lichaam meer cortisol aan. Ga niet snoozen want dit brengt de biologische klok in de war en zult u uiteindelijk vermoeider uw bed verlaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *