Detox dieet

Het detox dieet is een vrij moderne vorm van diëten welke is gebaseerd op de veronderstelling dat chemicaliën de stofwisseling van ons lichaam verstoren. Kenmerkend voor het dieet is dat het deels gebaseerd is op wetenschappelijk onderbouwde gegevens. Door langzaam af te vallen met bijvoorbeeld biologische groenten of fruit kunnen mooie en vooral blijvende resultaten worden behaald. Het lichaam op een natuurlijke manier laten ontgiften kan er voor zorgen dat u niet alleen de nodige kilo’s kunt verliezen, dat gebeurt daarnaast ook nog eens op een voor de volger van het dieet gezonde manier. Bent u met andere woorden op zoek naar een dieet dat afvallen mogelijk maakt op een gezonde manier en dat zonder dat u al te grote inspanningen moet leveren? In dat geval kan het detox dieet voor u ongetwijfeld interessant zijn.

Hoe werkt het detox dieet?

Het principe achter het detox dieet is eigenlijk vrij eenvoudig. Bij deze dieetvorm wordt er namelijk van uit gegaan dat chemicaliën die ons lichaam binnenkomen via onze voeding het verbranden van onze vetvoorraad tegengegaan. Een dieetvorm zoals het crash dieet die het mogelijk maakt om op korte termijn veel af te vallen zou dit gegeven alleen maar erger maken. De gifstoffen uit het lichaamsvet komen dan in ons lichaam terecht met alle gevolgen van dien. Het detox dieet pakt het daarom op een andere manier aan. Bij deze vorm van diëten wordt er veel belang gehecht aan het feit dat kilo’s verliezen gebeurt op een natuurlijke manier die geen grote belasting vormt voor uw lichaam. Dit is uiteraard de voornaamste reden waarom wereldwijd zoveel mensen reeds zijn begonnen met het volgen van dit dieet.

Is het detox dieet veilig of niet?

Net zoals bij de meeste andere dieetvormen op de markt is het ook bij het detox dieet zo dat er u als volger van het dieet heel veel voedingswaren worden ontzegd. Op zich is dat geen groot probleem, maar toch is het voor volgers van het detox dieet van belang dat ze voldoende essentiële voedingstoffen binnenkrijgen. Door bepaalde voedingswaren te vermijden kunt u een gebrek aan bepaalde vitamines krijgen. Gelukkig kunt u dat opvangen door het innemen van vitaminesupplementen. Indien u er aan denkt om het detox dieet te volgen wordt het tot slot steeds aangeraden om dit te doen onder professionele begeleiding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *