Kwarkdieet

Kwarkdieet
Het kwarkdieet is een simpel dieet om te volgen en juist daar ligt de kracht van het kwarkdieet. Omdat dit dieet erg rechttoe rechtaan is, is het vooral een dieet wat voor afvallers die problemen hebben om een dieet vol te houden een goed dieet. Daarnaast is het kwarkdieet een dieet wat maar een korte periode van één week duurt. Hierdoor is het kwarkdieet goed vol te houden. Is het resultaat van het kwarkdieet dan wel naar wens? Als het kwarkdieet zullen er geen 10 kilo’s worden afgevallen maar het is absoluut mogelijk om in de ene week dat het kwarkdieet duurt vier kilo gewicht te verliezen. Moeten er snel een aantal kilo’s vanaf om er goed uit te zien voor een bruiloft, feestje of ander evenement wat al bijna voor de deur staat dan is het kwarkdieet aan te raden. Echter belangrijk om over na te denken is dat er met een kort dieet vaak geen structurele verandering plaatsvindt. Toch is het kwarkdieet een goed dieet en daarom vertellen we graag meer over de inhoud van het kwarkdieet.

Kwarkdieet schema

Het schema van het kwarkdieet is eenvoudig. Elke dag is er 400 gram kwark nodig. Deze kwark is natuurlijk magere kwark om het aantal calorieën wat binnenkomt te minimaliseren. 400 gram is toch een mooie hoeveelheid waardoor tijdens het dieet niet al te veel honger hoeft te lijden. De 400 gram magere kwark is natuurlijk niet alles wat op tafel staat want er mag nog wat meer worden gegeten. Elke dag is er ruimte voor een klein gerecht en een kleine extra om het honger gevoel nog meer tegen te gaan. Het gerecht ‘extraatje’ in het kwarkdieet bestaat uit heerlijk vers fruit zoals bananen, appels, druiven, aardbeien maar ook uit andere gezonde voeding zoals augurken, tomaat en paprika. Dit is natuurlijk ook leuk maar vooral lekker om te diëten en toch een gezonde snack te kunnen nemen. Zo komt er genoeg binnen om elke lichaam dat het kwarkdieet volgt aan de gang te houden maar omdat er toch aanzienlijk minder calorieën binnenkomen dan bij een gewoon voedingspatroon zal er zeker worden afgevallen.

Kwarkdieet

Tijdens het kwarkdieet mag dus geen vlees worden gegeten en natuurlijk ook geen ongezonde tussendoortjes of andere maaltijden die misschien wel veel energie bieden maar ook veel calorieën bevatten. Misschien is het een onbekend woord maar het kwarkdieet is zeker een crashdieet te noemen. Let dus goed op het Jojo effect. Denkt u het Jojo effect onder controle te kunnen houden door na het kwarkdieet goed te eten en te bewegen dan is dit dieet een aanrader!

2 gedachten over “Kwarkdieet

 1. Dit dieet is alleen vol te houden als je thuis op de bank gaat zitten de hele dag of wellicht in combinatie met cleansing en meditatie sessies, niet als je ook nog zware arbeid moet doen of bijvoorbeeld ver naar je werk moet fietsen.

  Sowieso is enkel dieeten nooit een goed idee. Je moet het altijd doen in combinatie met bewegen. Bijvoorbeeld een uurtje wandelen elke dag.

  Als je elke dag een uurtje wandeld kan je wel 3 bakken kwark eten en 2 appels.
  2 appels (voor tussen door) is 120 calorien. 3 bakken magere kwark (500 gram per bak 46kcal per 100 gram) = 690 calorien. Dat is totaal 810 calorien.

  Dat is sowieso ook al belachelijk weinig. Doe dit daarom ook niet te lang (een week lijkt me al te lang).

  Als je te lang onder de 1200 kcal blijft dan gaat je lichaam in de spaarstand en val je dus ook niets meer af, dit is al na minder dan een week, als je dan nog afvalt gaat je lichaam zichzelf opeten bijvoorbeeld de spieren). Je kan beter gewoon letten op wat je eet en gewoon riond de 1200 tot 1500 kcal gaan ziten en elke dag flink stuk wandelen of fietsen of wat je ook leuk vind is beter vol te houden en val je nog steeds wel 1 kilo per week af geloof me.

  Sowieso wel magere kwark in je voeding opnemen, kost weinig, heeft veel eiwitten en weinig calorien (minder dan 50 kcal per 100 gram).

 2. Meende om af te vallen dat je minder calorieën moet eten dan dat je verbruikt per dag.
  Dit kan dus per persoon verschillen.
  Iemand die 8 uur op kantoor zit te werken heeft minder calorieën nodig als iemand die zwaar werk buiten doet.
  Mij is geleerd minder calorieën eten als dat je verbruikt.dan hoef je niks extra bewegen bv extreem sporten of bewegen.
  Iemand van 75 heeft geen behoefte aan 1800 calorieën per dag.maar aan bv 600 calorieen want deze persoon fiets en loopt misschien maar 1 uurtje te samen.dus minder nodig .zou die persoon 2000 calorieën eten zou deze dus steeds dikker en dikker worden.
  G.P.B

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *