Afvallen met hardlopen

Afvallen is niet altijd even gemakkelijk en vergt enige discipline. Immers, het eetpatroon veranderd en dient u veel “brainfood” beter bekend als (vettige) snacks achterwege te laten. Hoewel brainfood ook beschouwd kan worden als voedsel waarbij de hersens gestimuleerd worden. Zoals granen, vis, tomaten, broccoli en dergelijke kan ook worden beschouwd als brainfood. Afvallen met hardlopen is prima mogelijk. Afvallen door hard te lopen is helaas niet voor iedereen weggelegd. Er zijn voldoende diëten beschikbaar waarbij hardlopen niet hoeft. Echter, wij raden aan altijd ook fysieke oefeningen uit te voeren om uw conditie op peil te houden. Er blijven wel genoeg mogelijkheden om gewicht te verliezen zonder fysieke oefeningen maar dat raden wij niet aan. Veel bewegen is belangrijk, want er zijn twee manieren om af te vallen namelijk minder/anders eten en meer te bewegen. Afvallen met hardlopen is een van de meest gebruikte afval methode ter wereld maar desondanks blijft de vraag staan hoe kan iemand het beste afvallen met hardlopen?

Voorbereidingen hardlopen

Om uiteindelijk gewicht te verliezen met hardlopen is het noodzakelijk om eerst goede voorbereidingen te treffen. De warming up is zeer belangrijk. Met een goede warming up voorkomt u blessures en stoomt u uw lichaam klaar voor fysieke inspanning.

Verder is het noodzakelijk om te bepalen waar u gaat hardlopen. U kunt de loopband thuis gebruiken of op de sportschool maar u kunt ook kiezen om hard te lopen in het bos of stadspark. De frisse lucht zal u goed doen! De voordelen van binnen hardlopen zijn dat het weer geen rol speelt, het nadeel is dat de kosten hoger zijn (sportschool abonnement of loopband aanschaffen van thuisgebruik). Buiten hardlopen heeft als voordeel dat in de gezonde buitenlucht wordt gesport en is minder saai dan het hardlopen op een loopband. Aangezien motivatie belangrijk is bij hardlopen is dit zeker iets om mee te nemen in de overweging om binnen of buiten hard te lopen. Daarnaast moeten voorbereidingen worden getroffen wat betreft hardloop producten. Goede hardloopschoenen voorkomen blessures en zorgenn voor extra comfort tijdens het hardlopen. Vooral het voorkomen van blessures is belangrijk, aangezien het dagelijks bewegen noodzakelijk is om af te vallen kunnen blessures funest zijn, doe daarom ook dagelijks rek en strek oefeningen zowel voor als na het hardlopen. Zoals gezegd voorkomt voorkomt u blessures. Rek en strek oefeningen zorgen ervoor dat uw spieren optimaal functioneren en zorgt voor een goede doorbloeding. Ook goede sportkleding is belangrijk. Dit maakt afvallen met hardlopen stukken aangenamer. Verder is het belangrijk dat u absorberende kleding draagt. Althans, kleding waarbij zweet wordt geabsorbeerd zodat u geen hinder ondervindt van zweetdruppels.

Hardlopen en afvallen

Om daadwerkelijk af te vallen met hardlopen moet er natuurlijk met regelmaat worden gelopen. Het is van belang dat u minstens 3 tot 5 keer per week gaat hardlopen om goede resultaten te bereiken. Als u gaat beginnen met hardlopen bouw het dan rustig op. Begin de eerste week met stevige wandelingen. De 2e week kunt u gaan trimmen/joggen. Op deze manier bouwt u conditie en laat u uw lichaam wennen aan fysieke inspanning. Nadat u dit enkele weken doet zult u al snel merken dat u een betere conditie krijgt waardoor hardlopen niet meer als “zwaar” wordt beschouwt.
Een hardloopschema is geen overbodige luxe en is het van belang dat u het bijhoudt. Zoals gezegd is het belangrijk om rustig op te bouwen, dit betekent de eerste twee weken korte afstanden lopen en niet gelijk rennen (hardlopen). Ga niet forceren, maar wel direct beginnen met 3 tot 5 keren per week. Om af te vallen is het aan te raden om vooral veel kilometers te lopen. Dit is van veel groter belang dan de kilometers heel snel afleggen. Een afstand van 5 km dagelijks is zeker aan te raden. Natuurlijk zal er op persoonlijk gebied moeten worden gekeken naar het schema dat bij u past. De een zal bijvoorbeeld meer tijd hebben voor afvallen met hardlopen dan de ander en zal vaker kunnen hardlopen. Al met al is de conclusie dat een goede voorbereiding (warming up, trainingsschema) belangrijk is en dat een schema van 4-5 keer per week 5 tot 10 km hardlopen er voor kan zorgen dat afvallen met hardlopen een succes gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *