Het 17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is samengesteld door de Amerikaanse Dr. Michael Rafael Moreno. Het 17 dagen dieet word daarom ook wel het Dr Mike Dieet genoemd. Dr. Michael Rafael Moreno heeft hierover een boek uitgebracht waar hij stapsgewijs uitlegt hoe dit dieet in zijn werking gaat. In Amerika werden er maar liefst een half miljoen exemplaren verkocht in de eerste maand. In Nederland waren dit de eerste maand 15.000 boeken!

Het dieet bestaat uit 4 cyclussen van 17 dagen. Het dieet is dus eigenlijk 68 dagen lang. De 4 cyclussen even op een rijtje:

  • Cyclus 1: Versnellen
  • Cyclus 2: Verbeteren
  • Cyclus 3: Veranderen
  • Cyclus 4: Volharden

Cyclus 1: Versnellen (dag 1 tot en met 17)

In de eerste cyclus van het 17 dagen dieet zal u moeten stoppen met het nuttigen van koolhydraten. Zo gaat u vet verbranden. Uw lichaam word gereinigd en u zal snel gewicht verliezen. Deze cyclus is zo ontworpen door Dr. Mike om snel af te vallen. Het word aanbevolen om uw dag te beginnen met een glas warm water met een verse citroen. Dit zorgt ervoor dat uw spijsvertering op gang word gebracht. Het is mogelijk om in deze eerste cyclus tot wel 7 kilo af te vallen. Om optimaal af te vallen in de eerste 17 dagen word er aangeraden om minimaal 17 minuten per dag te bewegen. Neem bijvoorbeeld de fiets naar uw werk in plaats van de auto. Zorg ervoor dat deze 17 minuten van beweging een routine word in uw dagelijks leven.

Cyclus 2: Verbeteren (dag 18 tot en met 34)

In deze cyclus is het de bedoeling dat u uw stofwisseling gaat resetten om het wel bekende jojo-effect te voorkomen. De kans is groot dat u na de eerste 17 dagen al behoorlijk bent afgevallen. Veel diëten stoppen nu en uw lichaam zal niet goed weten wat er gebeurt. De kans is dan ook erg groot dat u weer in uw oude gewoontes vervalt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het is erg belangrijk om nog steeds elke dag 17 minuten te bewegen!

Cyclus 3: Veranderen (dag 35 tot en met 52)

In deze cyclus mag u weer een beperkt aantal voedingsmiddel toe laten en leert u een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Als u het 17 dagen dieet goed heeft gevolgd heeft u in cyclus 3 al een goed resultaat bereikt. Als beloning mag u weer meerdere producten consumeren. Bijvoorbeeld pasta. Ook is het toegestaan om na 35 dagen te genieten van één glas alcoholische versnapering per dag. Vergeet nog steeds niet om elke dag 17 minuten te bewegen. Zorg dat gezonde recepten en eetgewoontes en gewoonte worden in uw dagelijks leven. Het belangrijkste in deze cyclus is het leren en gewenning van gezond eten. Denk goed na over wat u eet en maak een goede beslissing om op langere termijn op uw gewenste streefgewicht te blijven!

Cyclus 4: Volharden (dag 52 tot en met 68)

Tijdens de laatste cyclus gaat het helemaal om het behaalde resultaat te behouden. Het is eigenlijk de bedoeling dat als u bij deze cyclus bent aangekomen u dit niet voor maar 17 dagen doet maar dit gewoon simpel weg blijft doen. Als u na de laatste dag weer terug valt op uw oude eetgewoontes zal u merken dat u weer aankomt. Probeer dus om de eetgewoontes die u uw zelf heeft aangeleerd door middel van het 17 dagen dieet aan te houden.

Vele mensen zijn u al voorgegaan in dit dieet. Om het 17 dagen dieet het beste te volgen is het handig om het boek (Het 17 dagen dieet) aan te schaffen. Hier staan allerlei lekkere gezonde recepten in die u kunt toepassen bij dit dieet.