Darmdieet

Veel mensen hebben problemen met hun gewicht door opstoppingen in de darmen. Door opstoppingen in de darmen wordt het voedsel dat men nuttigt namelijk niet goed verteerd, waardoor bepaalde stoffen in het lichaam blijven zitten en hier ophopen. Dit kan voor gewichtstoename zorgen. Gewichtstoename door opstoppingen in de darmen is erg vervelend, omdat dit vaak niet direct uw schuld is. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat u veel ongezonde producten nuttigt, want zelfs als u slechts eens per week iets ongezonds eet kan dit al gevolgen hebben voor uw gewicht.

Als u van mening bent dat u problemen heeft met uw gewicht door opstoppingen in uw darmen, dan is het Darmdieet misschien iets voor u. Het Darmdieet wordt ook wel het Vezelrijk dieet genoemd en is populair over de gehele wereld. Dit omdat het een vrij toegankelijk dieet is, waarbij u vele verschillende producten gewoon mag eten. Hierdoor is het dieet niet erg lastig om te volgen, terwijl u wel veel kan afvallen als u het dieet volgens de regels volgt.

Darmdieet volgen

Bij het volgen van het Darmdieet, eet u voornamelijk vezelrijke voeding. De vezels in vezelrijke producten dragen namelijk bij aan de vertering in de darmen en moeten op deze manier opstoppingen in de toekomst voorkomen. Daarnaast eten mensen die het Darmdieet volgen zo min mogelijk vetten om verdere opstopping in de darmen te voorkomen en drinkt men veel water. Het drinken van veel water draagt ook weer bij aan een betere spijsvertering en dus minder opstoppingen in de darmen.

Als u het Darmdieet volgt, eet zo zowel verschillende soorten groenten en fruit als volkorenproducten (zoals volkorenpasta en volkorenbrood) en muesli, noten en vijgen. Daarnaast mag u ook groentesap, magere yoghurt en gekookte aardappels eten, omdat ook hier veel vezels in zitten. Producten als vlees, volle melkproducten, soep uit blik, chocolade, koffie, thee, alcohol en frisdranken laat u staan. Ook alles wat gefrituurd wordt mag u niet eten als u het Darmdieet volgt. Hier zitten namelijk veel vetten in, die opnieuw opstoppingen in de darmen kunnen veroorzaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *