EGA dieet

EGA dieet
Er zijn verschillende soorten diëten en het EGA dieet is een vorm van diëten welke wordt geschaald onder het gezond afvallen. Het is dus een tegenhanger van een crashdieet. Het EGA dieet zorgt ervoor dat er op de juiste manier wordt gekeken hoe u het beste kunt afvallen. Er wordt gekeken naar de lange termijn. Inmiddels raden steeds meer doktoren en diëtisten aan mensen met overgewicht het EGA dieet te volgen wat natuurlijk een goed teken is van de betrouwbaarheid van deze methode om af te vallen. Er zijn een paar belangrijke speerpunten in het EGA dieet en daar vertellen we u graag meer over.

EGA dieet

Zoals al gezegd wordt er bij het EGA dieet gekeken naar de lange termijn. Er wordt gekeken hoe u het beste gewicht kunt verliezen zonder risico op het Jojo effect. Het EGA dieet zorgt voor een structurele manier van het eetpatroon en zorgt ervoor dat u ook op het te streven gewicht blijft. Dit is waarom het EGA dieet zo goed werkt. Wat er bijvoorbeeld tijdens het EGA dieet wordt aangeleerd is het begrijpen van een gezond voedingspatroon. Dit betekent het verschil kunnen zien tussen gezond en ongezond of minder gezond eten en er wordt een bewustzijn gekweekt over het aantal calorieën wat elke dag binnenkomt. Bij het EGA dieet wordt er gebruik gemaakt van professionele begeleiding. Er worden veel EGA dieet cursussen gegeven dus vast ook eentje in uw buurt! Leuk om te weten is natuurlijk wat er verwacht kan worden van het EGA dieet. Bij het EGA dieet kan er zeker een kilo per week aan gewicht worden verloren terwijl er geen grote veranderingen hoeven plaats te vinden in uw voedingspatroon. Als het EGA dieet goed wordt gevolgd dan is een kilo per week een erg mooi resultaat. Zo kan er in een jaar toch erg veel worden afgevallen door een paar simpele regels te volgen. Het EGA dieet schema is hieronder te vinden.

Schema EGA dieet

Voordeel van het EGA dieet is dat u vrijwel hetzelfde kunt blijven eten. Er wordt alleen een betere samenstelling gekozen tussen de verschillende maaltijden en door de variatie komen er gezondere voedingsstoffen binnen en punt twee, en meteen het laatste punt, is dat er iets minder eten gegeten mag worden. Zo komen er dus iets minder calorieën en iets meer gezondere voedingsstoffen binnen en dat is het enige wat nodig is om op lange termijn een aardige hoeveelheid kilo’s kwijt te kunnen raken. En als er eenmaal een gezond gewicht is bereikt dan is het ook eenvoudig om op gewicht te blijven. Het EGA dieet is als er veel moet worden afgevallen een goede optie om op een verantwoorde manier af te vallen. Bij een crashdieet kunt u snel meerdere kilo’s afvallen in kortere tijd maar dat is om meerdere redenen af te raden.
Kort en goed, het EGA dieet is een verantwoorde manier om gewicht te verliezen en het streefgewicht te behouden.

1 gedachte over “EGA dieet

  1. In de jaren negentig heb ik het Ega dieet gevolgd o b v een consulente ik ben in een half jaar tijd 25kg afgevallen ! Door de loop der jaren ben ik weer aangekomen deels door te stoppen met roken deels de overgang maar ik heb mijn boekjes weer opgezocht en ben nu weer volop aan het Ega ‘en ! Resultaat naar ongeveer een week of acht weer 8 kg eraf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *