Trainingsschema afvallen

Verschillende trainingsschema afvallen
Wilt u op een natuurlijke manier afvallen? Dat kan via een trainingsschema afvallen. Er bestaan veel trainingsschema’s om gewicht te verliezen. Afvallen via een trainingsschema kan u daarbij helpen. Het schema zorgt voor vetverbranding wanneer u oefeningen doet. Wanneer u intensief gaat sporten en gezond eten zult u al snel merken dat u een betere mentale en fysieke conditie krijgt. Doorloop het trainingssessies nauwkeurig en blijft bewegen. Gemiddeld genomen is 3 tot 5 keer sporten in de week voldoende voor natuurlijk afvallen. Wanneer u zich aan het trainingsschema houdt dat zult u op deze manier het vetverlies stimuleren en valt u dus af. Wanneer u 3 tot 5 keer in de week sport zorgt de spiermassa ervoor dat u meet calorieën verbrand. Calorieën dienen immers zoveel mogelijk te worden vermeden. Calorieën verbranden door middel van sporten zorgt ervoor dat het afvalproces wordt vereenvoudigt. De verbrandingsmotor van uw lichaam wordt groter en werkt beter.

Calorieën verbranden

Gewicht verliezen gebeurt niet zomaar en dient u er werk van te maken wanneer uw eetpatroon ongewijzigd blijft. Het is zeker aan te raden om ook uw eetpatroon te wijzigen wanneer blijft dat u teveel calorieën binnenkrijgt. Calorieën moet immers worden verbrand in het lichaam. De calorieverbranding komt zowel uit sporten als uit rust en is het belangrijk dat u het juiste balans weet te vinden en welke het beste bij uw lichaam past. Calorieen verbranden is makkelijker dan u denkt!

Warming up

De warming up is belangrijk om ervoor te zorgen dat u geen blessures oploopt. Het lichaam moet wennen en spieren moeten los komen. Spanningen in het lijf moet eruit zodat uw lichaam instaat is een goede prestatie neer te zetten.

De basis warming-up

De warming-up is enigszins afhankelijk van de sport die u gaat beoefenen maar wij geven u een warming-up die altijd goed is om te doen ongeacht welke sport u gaat uitvoeren.
Ga eerst een stukje lopen (wandelen) en ga na 10 minuten lopen iets versnellen. Deze versnellings loopjes ongeveer 2-3 minuten aanhouden en vervolgens weer rustig/normaal lopen zodat uw hartslag weer normaal wordt. Wissel deze procedure af (dit zorgt tevens voor een goede conditie!). Het tijdsschema wat wij hier aangegeven is een indicatie maar deze hoeft u niet aan te houden. Zelf kunt u er namelijk ook voor kiezen om andere tijden te nemen welke u beter past. Dit zorgt namelijk voor een goede bloedsomloop en dat uw spieren geleidelijk op temperatuur komen zodat het lichaam wordt voorbereid op zwaardere inspanningen. Het is immers een warming-up en u moet niet tijdens de warming-up al uitgeput raken omdat het sporten nog moet beginnen. Rekoefeningen zijn ook belangrijk om blessures te voorkomen. Volg de regels van het betreffende warming-up nauwkeurig zodat u lichaam goed voorbereid is op actie. Het is belangrijk dat u tijdens het rekken van uw spieren niet zover rekt dat u pijn voelt. Nadat u de warming-up hebt gedaan zorg ervoor dat u niet afkoelt en dat u zo snel als mogelijk daarna uw sport/bezigheid uitvoert. Vermijdt tussen de warming-up en het sporten zoveel mogelijk (koude) wind, regen en dergelijke. Trek na de warming-up extra kleding aan wanneer de aanvang van de sport nog even op zich laat wachten. Het lichaam moet niet afkoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *