Afvallen met shakes

Wilt u afvallen met shakes? Het voordeel van shakes zijn dat deze een verzadigd gevoel geven. Het hongergevoel wordt aanzienlijk geremd waardoor de kans op eten aanzienlijk wordt vermindert. Afvallen is voor de meeste mensen niet eenvoudig, dat weten we allemaal, maar er zijn middelen die afvallen makkelijker kunnen maken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sportinstructeur welke zorgt voor motivatie en een trainingsschema voor u opstelt maar u kunt ook kiezen om af te vallen door het gebruik van shakes. Afvallen met shakes is een steeds meer gebruikt fenomeen om op een gezonde manier toch snel af te vallen.

Wat zijn shakes?

De shakes die gebruikt worden om af te vallen kunnen zeer verschillend zijn. Afvallen met shakes is dan ook een algemene overkoepelende term. Een voorbeeld van shakes zijn bijvoorbeeld eiwitshakes. Eitwitshakes worden veelal gebruikt door krachtsporters maar ook duursporters zoals hardlopers hebben er baat bij. Omdat eiwitten het lichaam stimuleren vet te verbranden is het gebruiken van eiwitshakes dus ook zeer nuttig voor duursporters. Daarnaast zorgen de shakes voor een verzadigd gevoel waardoor niet of minder hoeft worden gegeten gedurende de dag met als voordeel dat afvallen hierdoor sneller en eenvoudiger wordt. Eiwitshakes worden overigens gekocht in potten van 500 gram tot en met 5 kilo en zijn in poedervorm. De eiwitshakes hoeven alleen gemixt te worden met water of melk. Het is overigens aan te raden altijd een eiwitisolatie te kopen, dit is kort gezegd pure eiwitpoeder en geen eiwitpoeder aangelengd met andere voedingsproducten.

Andere shakes die zeer gebruikelijk zijn voor duursporters zijn creatine shakes. Creatine is een stof die vooral duursporters kan helpen makkelijker te herstellen na inspanningen om zo de volgende dag weer zonder spierpijn te kunnen lopen. Afvallen met shakes zorgt dus vooral voor dat herstellen na inspanningen sneller gaat en zorgt voor een verzadigd gevoel.

Hoe werken shakes

Shakes zijn eenvoudig in gebruik. Het aanbod van shakes online zijn enorm. Wij adviseren u dan ook contact op te nemen met de verkoper om te kijken welke shake(s) het beste bij u past. Ook diverse gespecialiseerde winkels met persoonlijk advies verkopen diverse shakes. Tegenwoordig zijn er shakes ook verkrijgbaar bij sportscholen en Duitse supermarkten.
Zowel eiwit- als creatine shakes worden in poedervorm geleverd. Er is alleen een shakebeker nodig om het poeder te mixen met water of melk. De hoeveelheid is eenvoudig af te meten middels de maten die op de shakebeker staan vermeld. In elke pot zit een schep en kunt u zelf eenvoudig de juiste hoeveelheid gebruiken. De producenten raden doorgaans aan om twee scheppen per shake te nemen maar dit is afhankelijk van meerdere factoren. Schep de poeder in de shakebeker en mix het met 200-300 ml water of melk en de shake kan worden gedronken. Over het algemeen is een shake wegdrinken met melk of vruchtensap makkelijker als met water. Uiteraard kunt u ook kiezen magere melk.
Waar smaken dergelijke shakes naar? Er zijn vele smaken op de markt te krijgen waardoor het innemen van shakes makkelijker maakt. Afvallen met shakes is al met al zeker het proberen waard. Echter, dergelijke afvalmethodes met shakes wordt aanbevolen voor mensen die spieren willen kweken. De kosten vallen verhoudingsgewijs mee want met de grote potten kunt u maanden vooruit.

1 gedachte over “Afvallen met shakes

  1. Goed artikel. Ik zag laatst dat ze ook hydrolisaat hebben voor eiwitten shakes, deze schijnt nog sneller en puurder te zijn, maar ook vrij prijzig. Wat vinden jullie van dat type shake?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *