Alfa dieet

Alfa dieet
Het alfa dieet valt wel onder de noemer diëten, maar is eigenlijk meer een leefstijl. Het idee achter het Alfa dieet is dat men terug gaat naar lichamelijke en geestelijke gezondheid zoals de natuur het bedoeld heeft. Dit vergt vrij veel doorzettingsvermogen en discipline, want het is niet eenvoudig om terug te gaan naar de natuur.

Alfa dieet volgen

Mensen die het Alfa dieet volgen, leven namelijk tien belangrijke regels na. De achterliggende gedachte achter deze regels is dat al alle voedingsmiddelen die gegeten worden, nagenoeg ongekookt genuttigd kunnen worden. Dit geldt tevens voor vlees, wat betekent dat u alleen vlees mag eten dat kort bereid wordt of zelfs rauw gegeten kan worden. Voedingsmiddelen die gekookt moeten worden voor deze genuttigd kunnen worden, zijn eigenlijk bij voorbaat al niet geschikt voor het Alfa dieet.
De eerste regel die u naleeft als u het Alfa dieet volgt, is dat u per dag ten minste zes glazen water drinkt. De tweede regel is dat u voldoende Omega 3 en Omega 5 vetten binnenkrijgt. Ook is het belangrijk dat de suikers die u eet, natuurlijke suikers zijn. Zo mag u wel suikers uit fruit eten, maar geen onnatuurlijke suiker. Daarnaast moet u veel bladgroenten en zeewier eten: dit zijn de hoofdbestanddelen van veel gerechten binnen het Alfa dieet. Een andere regel van het Alfa dieet is dat u voldoende vitamine C binnen krijgt, bijvoorbeeld door vitaminepillen te slikken. Bovendien moet u voldoende antioxidanten binnenkrijgen, bijvoorbeeld door veel tomaten te eten. Naast voedsel met antioxidanten, is ook chlorine erg belangrijk. Chlorinerijk voedsel zoals eieren, maken dan ook een groot deel uit van het Alfa dieet. Tot slot moet u granen en peulvruchten zo veel mogelijk mijden. Deze voedingsmiddelen passen namelijk niet binnen het Alfa dieet.

Wilt u zo snel mogelijk veel afvallen? Dan is het Alfa dieet waarschijnlijk niet het juiste dieet voor u. Met het Alfa dieet valt u namelijk wel af, maar dit gebeurt niet op korte termijn. Het Alfa dieet is bedoeld voor mensen die hun lichaam voor op de lange termijn gezonder willen maken. Afvallen is hier uiteraard een belangrijk onderdeel van, maar het naleven van een gezonde levensstijl is het primaire doel van dit dieet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *