Eet de helft dieet

Eet de helft dieet, de naam van dit dieet zegt het al! Bij dit dieet is het de bedoeling dat u van al uw maaltijden en tussendoortjes nog maar de helft neemt. Als u bijvoorbeeld normaal vier aardappelen op uw bord schept, schept u met dit dieet twee aardappelen op. Alles word dus gehalveerd. Dit geld niet alleen voor eten maar ook voor drinken. Twee glazen wijn wordt één glas wijn en ga zo maar door. Doordat u uw maaltijden en drankjes halveert, halveert u ook uw calorie-inname. Dit is natuurlijk de basis van het afvallen!
Het prettige aan het eet de helft dieet is dat u geen speciale dingen in huis hoeft te halen en het u geen extra geld hoeft te kosten. Het kan u zelfs in geld schelen als u overal maar de helft van nodig bent. Het is wel erg belangrijk dat u gedisciplineerd bent. Zo kan het erg verleidelijk zijn om toch nog die ene schep op uw bord te doen. Om dit te voorkomen kunt u het u zelf wat makkelijker maken door een kleiner bord te gebruiken. Zo lijken de porties groter.

De oorsprong van dit dieet komt van de Franse kok Gérard la Moité. Hij zou het eet de helft dieet, ook wel Mangez La Moitie genoemd, hebben bedacht in zijn restaurant in Parijs. La Moité zou het zo druk hebben gekregen in zijn restaurant dat hij geen tijd had om te eten. Na het werk was La Moité zo vermoeid dat hij geen trek meer had. Hierdoor heeft hij maandenlang veel minder gegeten dan wat hij normaal zou eten. Deze levensstijl leverde hem in 3 maanden tijd een gewichtsverlies van maar liefst 14 kilogram.

Aandachtspunten
Het is wel erg belangrijk dat u de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsmiddelen binnen krijgt. Afhankelijk van uw eetgewoontes kan het zo zijn dat u met het eet de helft dieet niet voldoende aanbevolen voedingsmiddelen binnen krijgt. Dit kan leiden tot hoofdpijn of een hongerig gevoel. Het is dus wel belangrijk om hier enigszins op te letten. Wanneer u merkt dat u lichamelijke klachten ervaart kunt u het beste een gezonde snack of een stuk fruit nemen. Het voordeel van het eet de helft dieet is dat het zeer gemakkelijk is om toe te passen in uw dagelijks leven. Zo kunt nog gewoon uw tussendoortjes eten als dit maar gehalveerd word. Het allerbeste is wel om uw tussendoortjes te vervangen voor een gezonder alternatief. Het beste is om een plan voor u zelf te maken en te noteren hoeveel u normaal op een dag eet. Zo heeft u een beter overzicht en kunt u makkelijker alles halveren. Dit zorgt ervoor dat het dieet goed vol te houden is en natuurlijk haalbaar is. Ook hoeft u voor dit dieet niet extra te gaan sporten. Wat erg fijn is voor mensen die hier geen tijd voor hebben of simpel weg niet extra willen sporten.

Het belangrijkste is dus om gedisciplineerd te blijven en echt de helft minder te eten dan wat u gewend bent. Als u zich daar aan kan houden zal u al gauw resultaat zien!