Dr Frank dieet

Het Dr Frank dieet is in relatief korte tijd erg populair geworden. Helpt het echt en waar dient u op te letten op het moment dat u er gebruik van wenst te maken? Het dieet zorgt ervoor dat u sneller een verzadigd gevoel krijgt, waardoor u stopt met eten en u snel gewicht kunt verliezen. Aan de andere kant zitten er ook wel wat nadelen aan het Dokter Frank dieet, waardoor het van belang is om daar rekening mee te houden.
Dokter Frank dieet

Hoe werkt het Dokter Frank dieet?

Het Dokter Frank dieet werkt op basis van het feit dat eiwitrijk voedsel ervoor zorgt dat we sneller een verzadigd gevoel ervaren. Dat zorgt ervoor dat we het gevoel hebben ‘vol’ te zitten, waardoor we stoppen met eten. Dat is inderdaad het geval, waardoor dit dieet over het algemeen sneller tot resultaat zal leiden dan een dieet met alleen veel vetten of koolhydraten. Wat dat betreft zorgt het Dokter Frank dieet er op een slimme manier voor dat we minder gaan eten, waardoor we effectief aan ons gewicht kunnen werken.

Dieet met veel eiwit

Een bijkomend voordeel is dat het Dr Frank dieet met veel eiwit ervoor zorgt dat u weinig spiermassa zal verliezen, aangezien het eiwit zorgt voor het behouden hiervan. Wanneer we afvallen verliezen we normaal gesproken zowel vet als spiermassa, waardoor er een belangrijk nadeel van afvallen in het algemeen ondervangen wordt. Het Dr Frank dieet zorgt ervoor dat u op korte termijn ongeveer 1 kilo per week af kunt vallen. Houd er rekening mee dat u aan de andere kant ongeveer 1.000 kilocalorieën minder in zal nemen dan waar uw lichaam eigen behoefte aan heeft.

Voordelen van het Dr Frank dieet

Het grote voordeel van het Dr Frank dieet is de snelheid waarmee u af kunt vallen. Veel andere diëten vragen om een periode van minimaal een aantal weken, waarin u ervoor gaat zorgen dat uw lichaam gewicht kan gaan verliezen. Met het Dr Frank dieet gaat dit een stuk sneller, waardoor de kans groot is dat u in een relatief korte tijd uit zal komen op het gewicht dat u wenst. Wilt u bijvoorbeeld flink afvallen voor de komende zomer? Dan is het verstandig om in ieder geval eens goed te kijken naar de mogelijkheden van dit dieet.

Veiligheid van het Dr Frank dieet

Houd er aan de andere kant rekening mee dat het Dr Frank dieet minder goed geschikt is indien u daar langere tijd gebruik van wenst te maken. Het dieet zorgt ervoor dat u minder gaat eten, waardoor u af kunt vallen. Een bijkomend effect is dat u per definitie ook minder fruit, vezels en calcium binnen zal krijgen. Dit zijn belangrijke voedingsstoffen, die u niet zomaar kunt missen. Gaat u er te lang mee door, dan kunt u bijvoorbeeld last krijgen van osteoporose. Het is wat dat betreft geen probleem om het Dr Frank dieet kort en krachtig toe te passen, maar kies voor de lange termijn voor een gezond eetpatroon zonder dieet.

1 gedachte over “Dr Frank dieet

  1. Ik ben nu 10weken bezig met het boek snel slank met dokter frank. Ik ben nu 11,5 kilo kwijt. Ik ben er erg over te spreken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *