Afvallen benen

Meestal zit vet rond de buik maar ook benen krijgen het soms zwaar te verduren. Afvallen benen kan door middel van specifieke trainingen. Het probleem van vet rondom de benen is dat zeer belangrijke gewrichten het zwaar te verduren kunnen krijgen waardoor sporten nog moeilijker wordt en nog meer vet zich zal ophopen in het lichaam. Hoe is afvallen bij de benen mogelijk?

Afvallen benen lastig

Belangrijk is om te gaan sporten om vet kwijt te raken rond de benen. Vaak zorgt vet rond de benen niet alleen voor overgewicht maar ook voor veel gewrichtsproblemen. Het is cruciaal om goed te kunnen blijven bewegen waardoor er geen neerwaartse spiraal ontstaat van weinig bewegen en te veel eten. Afvallen rondom de benen is dus noodzakelijk maar blijft erg lastig omdat er gekozen moet worden voor een sport die specifiek de benen hard aanpakt, hiervoor is hardlopen of wandelen geschikt maar dit heeft als nadeel dat het intensief kan zijn en teveel voor mensen met veel overgewicht. Aangeraden is dan om eerst gewicht te verliezen door te diëten om vervolgens makkelijker te kunnen beginnen met wandelen/hardlopen. Zoals al vaker genoemd op deze site is zwemmen erg aantrekkelijk voor personen die problemen hebben gewrichten en pijnlijke benen. Wel is van belang flink de benen te gebruiken tijdens het zwemmen en niet vanuit alleen de armen te zwemmen. Bij hardlopen/wandelen is het belangrijk om goede schoenen te gebruiken zodat blessures zoveel mogelijk worden vermeden en men dagelijks kan blijven wandelen.

Benen en diëten

Waar veel bier drinken nog een goede uitleg is voor het ontstaan van buikvet is het ophopen van veel vet rondom de benen nog vaak een raadsel, veelal is het een natuurlijke aanleg. Als een goed eetpatroon samen met bewegen niet genoeg werkt is het verder mogelijk om nog specifieker de benen te gaan trainen. Dit is het beste mogelijk in de sportschool. Hier zijn enkele specifieke apparaten aanwezig om de benen te kunnen trainen. Belangrijk hierbij is dat er niet gekeken wordt naar het gewicht maar naar het aantal herhalingen, het gaat immers om het verbranden van vet, pas later kan men zich richten op het opbouwen van meer spiermassa in de benen. Met deze tips moet afvallen rondom de benen mogelijk zijn. Belangrijk is dus om veel te blijven bewegen maak van elke vrije minuut een minuut waarin er wordt afgevallen bij de benen en de rest van het lichaam.

1 gedachte over “Afvallen benen

  1. Afvallen bij de benen is zeker lastig! Maar gezond voedingspatroon én sporten doet echt de trick.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *