Groente dieet

Het groente dieet. Het klinkt niet veelbelovend qua smaal en inhoud, zullen de meeste mensen meteen zeggen bij het horen van de naam. Veel mensen vragen zich af wat een groente dieet nou eigenlijk inhoudt. Wat mag je nou wel en niet eten tijdens het groente dieet? Mag je nou alleen groente eten, of zijn andere producten ook toegestaan? Mag ik aardappelen eten, of puur en alleen groente? Kan ik niet heel snel flauw worden van weinig vlees en veel groente? Of is dit juist echt goed voor me? Hieronder een toelichting van het groente dieet. Het is in principe een prima dieet en heeft best wat voordelen, maar ook wel wat nadelen, zoals elk dieet. Tevens vergt het erg veel discipline en als je niet van groente houdt wordt het een lastig verhaal om het lang vol te houden, dan kan je ook beter een ander dieet volgen.

Het groente dieet

Het volgen van een groente dieet betekent niet gelijk dat je niks anders meer mag eten dan groente. Je mag nog steeds wel aardappelen en sojabonen erbij eten, alleen het is de bedoeling dat je geen vlees meer erbij eet. Het groente dieet heeft als doel een energiebeperkt dieet te zijn. Dit houdt in dat het lichaam het voorraad aan vet wat het heeft, gaat gebruiken om het produceren van energie te stimuleren. Wil je snel afvallen, dan is het verstandig een maximum van 1000 calorieën per dag aan te houden. Heb je niet dringend gewichtsverlies nodig maar doe je het verliezen van gewicht het liefst op een wat rustiger tempo, hou dan 1500 calorieën per dag aan. Fruit- en groentesapjes worden gedoogd bij het groente dieet. Het groente dieet duurt net zo lang totdat je op het gewenste gewicht zit en je niet te veel belangrijke voedingsstoffen mist.

Voor en nadelen van het groente dieet

Een voordeel van het groente dieet is dat je flink kan variëren in wat je eet, aangezien er erg veel groentesoorten bestaan. Hierdoor kan je veel verschillende gerechten maken, waar veel mensen van kunnen genieten en het zullen accepteren. Maar, er zitten ook wel wat nadelen aan het groente dieet. Je kan je bijvoorbeeld wat slapper voelen door het eten van vrijwel alleen maar groente. Tevens vinden veel mensen vlees wel heel erg lekker en dat zul je dus ook over moeten slaan. Ook kan je last krijgen van winderigheid. Dit komt door de voedingsvezels die je binnen krijgt. Daarentegen is het groente dieet wel goed voor je spijsvertering. Er zijn genoeg voorstanders maar ook genoeg tegenstanders van het groente dieet. Veel mensen denken toch dat het gemis van vlees niet goed voor je is. Desalniettemin zul je voor jezelf moeten uitvogelen wat het beste is voor jouw lichaam. Het groente dieet is in ieder geval een interessante optie als je op zoek bent naar het juiste dieet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *