Flavor Point dieet

Het Flavor Point dieet is bedacht door dr. D. Katz. Hij is van mening dat de hersenen eerder het signaal afgeven dat er voldoende is gegeten wanneer u van één smaak een normale hoeveelheid voedsel eet, in plaats van kleine hoeveelheden van verschillende soorten smaken te eten. Dit betekent dat u op een dag normale porties van één product of smaak mag eten, maar deze porties niet mag verrijken met meerdere smaken omdat u dan meer zou eten. Omdat het dieet gebaseerd is op smaken, wordt het Flavor Point dieet ook wel het Smakendieet genoemd.

Flavor Point dieet volgen

In praktijk betekent het dat u zich bij het volgen van het Flavor Point dieet iedere dag concentreert op één bepaalde smaak of één product. Dit kunt u doen door smaakthema’s te introduceren. Zo kunt u maandag in teken laten staan van appels, dinsdag in het teken van chocola, woensdag in het teken van wortels en donderdag in het teken van spinazie. Door diverse producten te gebruiken met dezelfde smaak of een bepaalde smaak in een gerecht te verwerken, verdwijnt uw honger eerder dan wanneer u verschillende smaken combineert. Hierdoor valt u volgens grondlegger dr. D. Katz sneller af dan wanneer u verschillende smaken met elkaar combineert.

Het Flavor Point dieet vergt wel wat creativiteit van uw kant, want het kan best lastig zijn om iedere dag een smakenthema te introduceren. Zo vergt het Flavor Point dieet dan ook wat voorbereiding, waarbij u ervoor moet zorgen dat u zowel ’s ochtends bij het ontbijt als ’s middags bij de lunch en ’s avonds bij het avondeten slechts één smaak eet. Dit betekent dat u niet alleen creatief moet zijn en smaken moet bedenken die u lekker vindt (om het voor u wat gemakkelijker te maken het dieet vol te houden), maar ook voldoende producten met één smaak in huis moet halen om de dag door te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *