Paleo dieet

Het Paleo dieet helpt veel mensen om meer gezond te eten. U kunt gewicht verliezen met het dieet, maar het helpt u vooral om weg te blijven van de bewerkte voeding en andere slechte gewoonten die we onszelf hebben aangeleerd. In plaats daarvan gebruikt u ‘echte voeding’, op natuurlijke basis.

Huidige manier van eten aanpassen
U kunt het Paleo dieet gebruiken om uw huidige manier van eten aan te passen. We consumeren over het algemeen veel koolhydraten, graan, zuivel en bewerkte voeding, omdat we niet meer anders gewend zijn. Toch eten we dit pas ongeveer 10.000 jaar, terwijl de mensheid meer dan 2 miljoen jaar oud is. Het Paleo dieet helpt om te kijken naar de periode voor de laatste 10.000 jaar, door gebruik te maken van de mogelijkheden vanuit de landbouw en de veehouderij.

Paleo dieet tegen welvaartsziekten

We ontwikkelen steeds meer welvaartsziekten, iets dat sterk lijkt te correleren met de manier waarop we eten. U kunt het Paleo dieet gebruiken om als het ware terug in de tijd te gaan en onze voeding weer uit de natuur te halen. Dat is de wijze waarop we miljoenen jaren hebben weten te overleven, zonder dat we last hadden van allerlei vervelende ziekten zoals we die vandaag de dag kennen. Door met het Paleo dieet terug te gaan naar de basis is het mogelijk om meer gezond te eten en bovendien gewicht te verliezen, twee belangrijke doelen die veel mensen voor ogen hebben.

Paleo dieet om diabetes te voorkomen

U kunt onder andere gebruik maken van het Paleo dieet om diabetes te voorkomen. In Nederland heeft ruim 1 miljoen mensen hiermee te maken, waardoor het van belang is om in actie te komen. Op basis van de schijf van 5 gebruiken we bijvoorbeeld veel suiker, graan, kaas en melkproducten. We consumeren voornamelijk teveel suiker, waardoor we last hebben van allerlei vervelende ziekten. Met het Paleo dieet is het mogelijk om hier minder van te eten. In plaats daarvan kiest u voor meer gezonde alternatieven, om aan alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft te voldoen, zonder dat u daar bewerkte voeding voor nodig heeft.