BMI berekenen

Bereken uw BMI
BMI staat voor Body Mass Index. Aan de hand van een BMI berekening kunt u nagaan of u te kampen heeft met onder- of overgewicht. BMI berekenen? De berekening duurt enkele seconden. De bmi berekening is de index die de verhouding tussen gewicht en lengte meet. BMI berekenen geeft een goede indicatie over of u juist teveel of te weinig gewicht heeft.

Bereken uw BMI in onderstaand tabel

BMI Berekenen

Gewicht in kilo
Lengte in centimeters

Uitkomst/cijfer BMI

Let op, gebruik een decimaal punt ipv komma. Controleer uw bmi cijfer in bovenstaand tabel.

Check uw ideale gewicht met de Body Mass Index

Hoewel de BMI berekening een goede indicator is verschilt het per persoon. Zoals u begrijpt is elk lichaam anders en zijn belangrijke factoren als de verhouding van bot, spier en vetweefsel niet meegenomen in de calculatie. De BMI berekenen is alleen geschikt voor volwassenen. Uiteraard dient u voor een goed beeld uw huisarts te raadplegen. Op deze manier kunt u berekenen of u last hebt van overgewicht.

BMI = lichaamsgewicht in kg gedeelde door lengte in meters keer lengte in meters. Als u bijvoorbeeld 1,70 meter groot bent en 65 kg weegt, dan ziet de som er als volgt uit: 65 : (1,7 x 1,7) = 22,5

BMI onder 19 = te laag gewicht
BMI 19 tot 25 = normaal gewicht
BMI 25 tot 30 = licht overgewicht
BMI boven de 31 = sterk overgewicht

Uitleg bmi berekenen

Met de BMI wijzer kun je nagaan of je ondergewicht of overgewicht hebt. Sleep de blauwe pijltjes naar uw lichaamslengte en gewicht om zo uw BMI te berekenen.

BMI waarde

Te mager dan heeft u een bmi score van minder dan 20.
Normaal en gezond gewicht heeft u een bmi score tussen de 20 tot 25.
Bij overgewicht heeft u een bmi score tussen de 25 tot 30.
Ernstig en ongezond overgewicht heeft u een bmi score van 30 of hoger.

Overgewicht en Ondergewicht

Niet alleen overgewicht is ongezond maar ook ondergewicht kan zeer ongezond zijn. Aan de hand van de BMI berekening krijgt u een goede indicatie of u te kampen heeft met over- of juist ondergewicht. Het is belangrijk dat u in beide gevallen actie onderneemt. Men zegt wel eens: “je bent wat je eet” maar vat dit niet letterlijk op. Sommige mensen kunnen eten wat ze willen en komen bijna niet aan. Dit kan komen door een snelle stofwisseling, spijsvertering, stress, sport enzovoorts. Hebt u te maken met overgewicht of ondergewicht? Ga in beide situaties naar de dokter voor goed advies.

3 gedachten over “BMI berekenen

  1. Bij een bmi van 31,6 wordt het tijd dat ik iets ga doen aan mijn gewicht

    1. En is het doel bereikt rob???? ik ben erg benieuwd

  2. Ik heb een bmi scoren van 3,1. Heb ik nou ondergewicht? Ik snap het niet zo goed. Kan iemand me aub helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *