Suiker dieet

Veel mensen hebben niet echt een idee hoe een suiker dieet nou in zijn werk gaat. Is het wel goed voor je, zo weinig suiker? Een suiker dieet: hoe gaat dat nou in zijn werking? Het valt niet echt in dag stappen te delen, maar het gaat meer om het opletten en rekening houden met. Dus, veel kijken naar etiketten van voedsel en zorgen dat je per dag genoeg, maar niet te veel suiker binnen krijgt. In het geheel stoppen met suiker kan natuurlijk niet, dan zul je je enigszins slap en futloos voelen. Desalniettemin is het ongelofelijk hoeveel suiker er in producten zit tegenwoordig, en dat je veel meer naar binnen krijgt dan eigenlijk goed voor je is. Ik zal hieronder toelichten hoe dit in zijn werking gaat en je ervan overtuigen dat een suiker dieet wel degelijk een goed dieet kan zijn.

Waarom een suiker dieet volgen?

In de wereld van het afvallen bestaat er een totale misvatting: vetvrije producten zijn goede producten. Dit klopt eigenlijk niet helemaal. Eigenlijk kom je van vet veel minder aan dan van bijvoorbeeld koolhydraten en suiker. Een vetvrij product klinkt goed in de oren, maar er zitten nadelen aan. Aangezien een vetvrij product helemaal niet lekker is, voegen producten dusdanig veel suiker toe dat het toch nog wel goed te eten is. Het gevolg is dat het product alsnog niet volledig goed voor je is. Dit is een belangrijk onderdeel wil je het suiker dieet goed kunnen volgen. Let zo veel mogelijk op de etiketten en probeer goed te kijken naar wat je nou precies naar binnen werkt, ook bij vetvrije producten. Misschien wel juist bij vetvrije producten, omdat vet niet per se zo slecht voor je hoeft te zijn. Door goed te letten op het suikergehalte in een product kun je al heel wat kilo’s verliezen. Een vetvrij product is niet per se een goed product, dus. Als je erg goed let op koolhydraten en suikers, kun je gemakkelijk heel wat kilo’s kwijtraken.

Hoe volg je een suiker dieet?

Er is niet echt een vast gehalte aan suiker wat je maximaal binnen mag krijgen. Wel zou je het best minder dan 25% van de te binnen krijgen koolhydraten uit toegevoegde suikers halen. Door goed naar etiketten te kijken kun je je toegevoegde suikers sterk verminderen. Kijk ook eens naar het verschil tussen bijvoorbeeld vanille yoghurt en Griekse yoghurt. Door Griekse yoghurt te eten in plaats van ‘gewone’ yoghurt loos je al veel onnodige toegevoegde suikers. Helemaal stoppen met suikers is natuurlijk ook niet goed (en vrijwel onmogelijk), want dan heb je niet genoeg energie om de dag door te brengen en kan je bijvoorbeeld flauw vallen. Maar, het flink verminderen van suiker eten in combinatie met het terugdringen van koolhydraten in het algemeen kan ervoor zorgen dat je flink afvalt. Al met al dus een goede reden om te dit dieet te volgen.

1 gedachte over “Suiker dieet

  1. Je kunt zeker wel stoppen met het eten van alle toegevoegde suikers. Deze suikers zijn geraffineerd. Je mag/moet daarintegen wel gewoon natuurlijke suikers die in bijvoorbeeld fruit zitten eten, zodat de suikerspiegel goed blijft en je niet futloos bent en flauwvalt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *