Suikervrij dieet

Suikervrij dieet volgen? Heeft u last van een gluten allergie, of heeft u te maken met een lichte intolerantie waardoor u liever geen gebruik maakt van gluten? Zorg daarnaast ook direct voor een suikervrij dieet, om zo gezond mogelijk te eten en minder gebruik te maken van geraffineerde suikers. Er zijn steeds meer mensen die hiervoor kiezen, om af te komen van de verslaving aan suiker die ons de afgelopen tientallen jaren is aangeleerd. Een suikervrij dieet volgen we vaak op vrijwillige basis, maar vormt een prima aanvulling op het glutenvrij dieet en draagt bij aan onze gezondheid.

Geen suiker en geen gluten

Een glutenvrij dieet volgt u om te voorkomen dat er beschadigingen aan het slijmvlies van de dunne darm ontstaan, terwijl het suikervrij dieet veelal een vrijwillige keuze betreft. Dat is echter niet altijd het geval, aangezien sommige mensen last hebben van een gevoelige bloedsuikerspiegel, of u te maken kunt hebben met een aandoening als diabetes. Het is dan van belang om de inname van suikers goed in de gaten te houden. Een suikervrij dieet kan dan een interessante oplossing vormen, waarmee u er ter aanvulling direct voor kunt zorgen dat u ook geen gluten meer in zal nemen.

Meer energie
Op het moment dat u naast een glutenvrij dieet ook kiest voor een suikervrij dieet zal u merken dat u eigenlijk veel meer energie heeft dan u dacht. We gooien ‘s morgens bijna automatisch 2 klontjes suiker in de koffie en scheppen een bak met chocolade cornflakes vol, maar het gaat hierbij slechts om kunstmatige energie die we toepassen om onszelf een beter gevoel te geven. Kies voor een glutenvrij en een suikervrij dieet en zorg er daarmee voor dat het lichaam de eigen energie weer aan gaat spreken, om de dag fris door te kunnen komen.

Slimmer kopen en koken
Bovendien helpt een suikervrij dieet net als een glutenvrij dieet om slimmer en meer bewust inkopen te doen, door bijvoorbeeld goed te kijken naar de toegevoegde suikers in producten als brood, steak, saus, pindakaas, chips en appelmoes. Door hier verstandiger mee om te gaan kunt u een meer bewuste en gezonde keuze maken. Daarnaast leert u dankzij een gluten en suikervrij dieet om beter te koken, door goed te kijken naar de bereiding en de zoete smaak op een natuurlijke manier toe te voegen. U leert gerechten te creëren, in plaats van gebruik te maken van de kant-en-klare toepassingen vanuit de supermarkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *