Glutenvrij brood bakken

Glutenvrij brood (bakken)
Wilt u graag glutenvrij brood eten? U kunt dit bestellen bij een glutenvrije markt, maar het is daarnaast natuurlijk goed mogelijk om het brood zelf te bakken. Maak hiervoor gebruik van de verschillende ingrediënten zonder gluten, zodat u het brood zonder problemen kunt eten, bijvoorbeeld met uw gezin wanneer er iemand last heeft van een gluten allergie.
Glutenvrij brood bakken
Ingrediënten voor glutenvrij brood
1 tl xanthangum
1 tl oerzoet
100 gr rijstmeel
300 ml lauwwarme melk
Quinoavlokken voor de topping
150 gr boekweitmeel
7 gr fiberhusk
8 gr instant gist
100 gr sojameel
50 gr aardappelmeel (let op: dit is géén aardappelzetmeel!)
8 gr bakkerszout
50 ml rijstolie
1 ei

U kunt de verschillende ingrediënten voor een glutenvrij brood onder andere kopen bij een glutenvrije markt, waar u bovendien zeker kunt zijn van het feit dat er geen gluten in de verschillende producten zitten. Probeer de verschillende ingrediënten in een wat grotere hoeveelheid te kopen, op het moment dat u vaker een glutenvrij brood wilt bakken, om daar samen van te kunnen eten. U kunt zelf het glutenvrije brood bakken met deze ingrediënten, of gebruik maken van de bestaande broden die veelal gebruik zullen maken van vergelijkbare producten.

Glutenvrij brood bakken

Wilt u zelf een glutenvrij brood bakken? Doe de ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar, nadat u deze heeft gedroogd. Klop vervolgens het ei los en meng dit samen met rijstolie en wat lauwwarme melk door het droge mengsel. Het is niet nodig om het geheel heel lang te mengen, het is klaar zodra het op een cake beslag begint te lijken en mag wat dik blijven.
Doe het deeg in een ingevette broodbakvorm en dek deze af met een stukje plastic. Laat het geheel ongeveer een uur in de kamer staan, zodat de hoeveelheid deeg kan verdubbelen. Verwarm de oven voor op 180 graden, zodat u het glutenvrije brood kunt gaan bakken.
Haal het plastic van de bakvorm en schuif het geheel in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 30 minuten, zodat het een goudbruine kleur krijgt. Haal het glutenvrije brood voorzichtig uit de oven en uit de vorm, om het op het rooster vervolgens een tijd goed af te laten koelen op een rooster. Het is daarna gemakkelijker om het brood in plakken te snijden. Uiteraard kunt u het glutenvrije brood gewoon in de vriezer bewaren, om iedere keer verse sneedjes te kunnen pakken en daar van te kunnen eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *