Zone dieet

Het Zone dieet is vernoemd naar de verschillende hormoonniveaus of ’zones’ in het menselijk lichaam. Als uw insuline en glucose in balans zijn, zou u in een zone geraken waarin er geen lichaamsvet meer wordt opgeslagen. Hierdoor zal u snel kilo’s verliezen.

Het uitgangspunt van het Zone dieet is dan ook dat voedsel niet gezien moet worden als genotsmiddel of middel is om de honger te stillen, maar als een medicijn voor het lichaam. Alleen als men voedsel ziet als medicijn kan men de hormonen die het hongergevoel en de vetopslag regelen onder controle houden en zal u kilo’s verliezen. Hierdoor komt u op een gezond gewicht, dat u zult behouden zo lang u voedsel als medicijn ziet en niet als genotsmiddel of middel om de honger te stillen.
Zone dieet
Door voornamelijk proteïnen, plantaardige koolhydraten en omega 3 visolie-supplementen te nuttigen, werkt de spijsvertering volgens de grondlegger van het Zone dieet het best. Zo bestaat iedere maaltijd in het gunstigste geval voor 40 procent uit koolhydraten, voor 30 procent uit eiwitten en voor 30 procent uit vetten. Houdt u zich aan deze richtlijn, dan kunt u met het Zone dieet wekelijks 0,5 tot 1 kilo afvallen.

Zone dieet volgen

Als u het Zone dieet volgt, eet u voornamelijk groenten, fruit en essentiële eiwitten. Het eten van producten als (wit) brood, (witte) pasta, (witte) rijs en cafeïne moet gematigd, zo niet vermeden worden. Verder zijn er geen strenge regels of richtlijnen waar u zich aan moet houden als u het Zone dieet volgt. Hierdoor is het Zone dieet een vrij toegankelijk dieet, dat u gemakkelijk vol kan houden.

Naast de juiste voeding, is ook voldoende beweging een belangrijk onderdeel van het Zone dieet. Zo dient u tijdens het volgen van het Zone dieet iedere dag zowel aerobische als anaerobische bewegingen te doen, om spieropbouw en gewichtsafname te stimuleren en meer resultaten uit het Zone dieet te halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *