Afslanken

Afslankmiddelen zijn vaak zinloos
Afslanken op een gezonde en verstandige manier. In het voorjaar nemen de afslankmiddelen een hoge vlucht. Slank af door op een slimme manier te diëten. Wanneer we deze onder de voedingskundige loep nemen, ontdekken we dat deze middelen doorgaans alleen de portemonnee dunner maken. De Belgische vereniging voor de studie omtrent obesitas (BASO) raadt dan ook geen van die wondermiddelen aan. In het kader van het eiwit gemodificeerde vasten wordt sterk aanbevolen gebruik te maken van goed uitgebalanceerde preparaten en bij voorkeur onder medische begeleiding. Na overleg met de arts kunnen ook de preparaten Reductil en Xenical nuttig zijn. Reductil (sibutramine) heeft een invloed op honger en verzadiging. Xenical (orlistat) zorgt ervoor dat een gedeelte van het ingenomen vet niet door het lichaam opgenomen wordt.

Gewichtsverlies

Zoetstoffen zijn chemische substanties die zoet smaken. Ze zijn wereldwijd toegestaan. Een paar zoetstoffen hebben een natuurlijke bron (neohesperidine DC is afkomstig van bittere sinaasappelen, thaumatine van een tropische vrucht en aspartaam van eiwit bouwstenen), terwijl andere synthetisch worden gefabriceerd, zoals saccharine en cyclamaat. Zoetstoffen verhogen de bloedsuikerspiegel niet en roepen een hongergevoel op, zoals een reeks studies aantoont. Wie suiker vervangt door zoetstoffen, bezuinigt op veel calorieën. Studies tonen aan dat dit bij het afslanken kan helpen. Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat uw bloedsuikerspiegel op peil blijft.
groenten

Maken MCT vetten slank?

Sommige vetten lijken op het eerste zicht een oplossing te bieden voor het probleem van overgewicht. Deze vetten noemt met MCT (Medium chain triglycerides) vetten. Vergeleken met traditionele voedingsvetten hebben deze een iets lagere calorische waarde. Vet levert gemiddeld een 9 Kcal per gram, terwijl dit voor MCT-vetten iets minder dan 8 Kcal per gram is. Deze vetten verteren echter op een totaal andere manier en worden onmiddellijk door het lichaam gebruikt als energiebron. Ze zouden de verzadiging bevorderen, het jojo effect voorkomen en de warmteproductie van het lichaam verhogen. Misschien is er nog een belangrijke toekomst weggelegd voor MCT-vet maar de kennis hieromtrent is op dit ogenblik te beperkt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *