Energiebeperkt dieet

Het doel van een energiebeperkt dieet is het verliezen van lichaamsgewicht door met voeding minder energie op te nemen dan er wordt verbruikt. Dit betekent dat u weinig energieleverende voedingsmiddelen moet eten en tegelijkertijd veel energie moet verbruiken door veel te sporten. Op deze manier krijgt u voldoende energie binnen om te sporten, maar verbruikt u meer energie dan u binnen krijgt. Hierdoor valt u op een snelle, verantwoorde en gezonde manier af.

De regels van een energiebeperkt dieet zijn dat u ten eerste weinig voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan energieleverende stoffen. Om het hongergevoel tegen te gaan, mag u wel veel voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan voedingsvezel. Daarnaast moet u langzaam kauwen en rustig eten, zodat u bewust bent van het eten dat u binnen krijgt. Ook moet u op vaste tijden eten en op een vaste plaats, om het gebruik van tussendoortjes te beperken. Tussendoortjes zijn voor veel mensen namelijk een belangrijke bron van overgewicht. Door het nuttigen van tussendoortjes te beperken, valt u sneller af. Ook is het aan te raden om tijdens het volgen van het energiebeperkt dieet bereidingstechnieken te gebruiken waarbij weinig of geen vet wordt gebruikt, zoals koken, bereiden in aluminiumfolie en grillen.

Producten die u moet nuttigen tijdens het volgen van het energiebeperkt dieet, zijn volkoren brood, volkoren macaroni, zilvervliesrijst, soep met veel soepgroenten en kruiden, groenten zonder boter, margarine of een sausje en rauwkost. Bij het eten van een nagerecht kunt u kiezen uit fruit, yoghurt of kwark, maar kunt u nagerechten als vla’s, puddingen of gebakken gerechten beter laten staan.

Naast het eten van weinig energieleverende voedingsmiddelen, is het tevens erg belangrijk dat u voldoende beweegt en meer energie verbrandt dan u binnen krijgt. Alleen door voldoende te bewegen en dus veel te sporten, zal u met dit dieet snel kilo’s verliezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *