Buikvet verbranden

Buikvet is ongezond, dat weten we wel. Maar wat doen we eraan? Het is echt niet alleen maar “leiden” maar de “wil” moet er zijn. Verder mag je best een dag in de week minder gezond doen!

Elk lichaam heeft vet, dat is normaal. Echter, teveel aan (buik)vet is ongezond. Wanneer de buik groter en ronder wordt is er meestal sprake van overtollig veel buikvet. Mensen met een platte buik hebben ook buikvet. Immers, dit beschermt de onderliggende organen. Overtollig veel buikvet geeft geen bescherming en kan zelfs schade aan organen geven en is ongezond. Wanneer vet slecht wegkan in het midden van de buik dan gaat het “op de heupen zitten”. Wanneer vet boven de heupen zit dan is er meestal sprake van teveel buikvet.

Andere nadelen van teveel buikvet is dat de vetcellen zich rondom de organen ophopen. Ze produceren onder andere hormonen en hebben al dan niet een negatieve invloed voor opname van insuline. Bij ongezonde levensstijl met teveel buikvet is er een verhoogde kans op cholesterol en hart- en vaatziekten.

Hoe snel buikvet verliezen?

De eerste kilo’s gaat vaak makkelijker dan je denkt! Het aanhouden van een gezonde levensstijl is lastiger maar zeker niet ondoenlijk! Daar komt bij dat je best je ongezonde favoriete gerecht nog wekelijks kan nuttigen. Goed, gezonder eten tips geven we graag! Hierbij een aantal zaken die de gewoonte van dagelijkse eetpatroon kan doorbreken met gezondere alternatieven. Probeer in ieder geval het volgende de komende paar weken:

  • Eet veel eiwitten. Het geeft een vol gevoel en neemt de neiging tot snacken af. Etenswaren waar veel eiwitten inzitten zijn; vette vis (makreel, zalm en haring). Bijkomend voordeel is omega 3-vetzuren.
  • Plantaardige producten; groeten, fruit en volkoren graanproducten.
  • Probeer 5/6 dagen per week niet meer te snacken en alcohol te nuttigen. Onder snacken verstaan we “snelle suikers” zoals; snoepgoed, koek, chocolade, vruchtensappen en frisdranken.
  • Vermijn transvetten; gefrituurd voedsel.
  • Drink veel water! Afvalstoffen worden makkelijker afgevoerd en worden niet opgeslagen in het lichaam

Buikspieroefeningen

Gezonder eten in combinatie met buikspieroefeningen is natuurlijk een win-win. Het verbrandingsproces komt sneller opgang en zal het resultaat ook sneller zichtbaar zijn. De sixpack hoeft niet perse een steven te zijn. Een plattere buik is natuurlijk al goed genoeg!
buikspieroefeningen
Het trainen van buikspieren heeft ook andere voordelen. De buikspieren worden groter en sterker en dat brengt een betere balans, stabiliteit en algehele postuurverbetering. Rugpijnen en andere kwaaltjes in deze streken kunnen afnemen of zelfs weggaan. De basis om de buik de trainen is eenvoudig.

Stap 1: op de rug liggen en buig de knieën.
Stap 2: plaats de handen achter op het hoofd.
Stap 3: span de buikspieren. Hierdoor komen de schouders iets omhoog. Let wel, de onderrug en voeten mogen niet van de grond komen.
Stap 4: 3 seconden vasthouden en terugzakken.
Stap 5: herhaal de oefening.