Proteine dieet

Het proteïne dieet volgen
Een proteïne dieet is een steeds populairder wordend dieet. Het proteïne dieet duurt minstens vier weken en het is dan ook een dieet voor de volhouders. Het proteïne dieet is een redelijk zwaar dieet waardoor het verstandig is om deze met veel discipline en op de juiste manier uit te volgen. Gebruik zeker de juiste voedingssupplementen bij dit proteïne dieet. Graag vertellen we meer over het proteïne dieet in dit artikel.

Intensieve fase proteïne dieet

Er zijn drie stappen in het proteïne dieet waarvan de eerste stap de intensieve fase heet. In deze eerste fase, die minimaal één week tot een paar werken duurt afhankelijk van hoelang het vol wordt gehouden en hoeveel er moet worden afgevallen, is het de bedoeling om alleen maar hoogwaardige supplementen te eten als vervanging van de gewone maaltijden tezamen met een kleine aanvulling van kleinschalige eiwitrijke voeding. De eerste week levert al een heel goed resultaat op waar er gedacht kan worden aan een gemiddelde van 2,5 kilo. Dit is erg veel voor een week diëten, en erg prettig voor de mensen onder ons die graag snel resultaat willen zien bij het volgen van een dieet. Hoe langer dit wordt volgehouden hoe beter het eindresultaat natuurlijk zal zijn. Overigens ook hier mag er alleen water, thee en andere lichte dranken worden gedronken waarbij 2 liter de ideale hoeveelheid is. Dit is de fase waarbij het gewichtsverlies echt tot stand komt!

Fase 2 proteïne dieet

De tweede fase van het proteïne dieet wordt er één maaltijdvervanger oftewel één voedingssupplement vervangen door een gewone maaltijd. Deze tweede fase is dus al een stuk gemakkelijker om door te komen. Er mag in dit geval dus al wat meer worden gegeten maar gebruik calorie arm voedsel wat ervoor zorgt dat er nog steeds goed kan worden afgevallen in deze fase. Ook hier weer 2 liter water per dag drinken. De tip van de dag is om tijdens dit proteïne dieet ook de nodige gezonde vitamines binnen te krijgen, wat betekend dat het nuttig is om bijvoorbeeld naar de apotheek te gaan en vitaminepillen te kopen zodat het lichaam gezond blijft en ook de intensieve fase lang kan duren.

Fase 3 proteïne dieet

Na één week in de tweede fase is het tijd voor fase drie van het proteïne dieet. Deze fase staat in het teken van het aanpassen van het eetpatroon in fase twee tot een niveau waarbij u nog altijd gezond eet maar langzamerhand toegegroeid naar een normaal eetpatroon. Dit eetpatroon moet een vast patroon worden wat vast te houden is doordat u de intensieve fase bent gewend is dit ook beter haalbaar. Deze derde fase staat dus in het teken van het neutraliseren van het behaalde resultaat uit vooral de eerste fase. De bedoeling is dat deze fase in het proteïne dieet ervoor zorgt dat er een gezond voedingspatroon ontstaat op de lange termijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *