Gezonder leven

Gezonder leven, het klinkt makkelijker dan het is! Iedereen wil natuurlijk wel op een manier gezonder leven. Het probleem is dat het niet zo makkelijk is om ineens uw hele leefstijl om te gooien. Dit is de reden waarom er bij veel mensen niks gebeurt. Het is daarom een stuk makkelijker om uw leefstijl in kleine stapjes te veranderen. Met kleine (nieuwe) gewoontes kunt u op den duur ook erg veel bereiken.
Daarom hier een aantal tips op een rijtje om het wat makkelijker te maken om gezond te leven!
Gezonder leven
1. Zet een vol flesje water op tafel. De meeste mensen drinken niet genoeg water op een dag (1,5 a 2 liter). Door een flesje drinken op uw bureau neer te zetten zult u zien dat u sneller gaat drinken. Ook helpt dit tegen een honger gevoel. Probeer ook alleen maar water te drinken een geen frisdranken. Hier zitten namelijk ontzettend veel suikers in. Thee of koffie is ook goed.

2. Drink geen alcohol meer. Dit is een echte dikmaker! U kunt dan nog wel zo goed uw dieet volgen, een avondje stevig doordrinken en de extra calorieën die u heeft vermeden heeft u zo weer binnen. Af en toe een drankje kan natuurlijk wel, maar hou het ook echt bij 1 glas.

3. Zet een schaal fruit op tafel. Voor veel mensen blijft het lastig om de gewenste 2 stukken fruit op een dag binnen te krijgen. Door een schaal met fruit op tafel te zetten zult u merken dat u sneller geneigd bent om een stukje fruit te nemen wanneer u zin krijgt in een snack.

4. Koop gezonde tussendoortjes. Het is namelijk een stuk makkelijker om een gezond tussendoortje te nemen dan helemaal niks te eten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld gedroogd fruit, en noten.

5. Voeg geen zout toe bij uw maaltijden. Veel maaltijden bevatten al genoeg zout van zichzelf. Als u meer smaak wilt kies dan eerder voor kruiden of specerijen.

6. Eet wat meer plantaardig. Veel mensen eten meerdere keren per dag vlees met daarnaast nog heel wat zuivelproducten en eieren. Dit alles lijdt tot een voedingspatroon vol dierlijke producten. Probeer daarom ook voor plantaardige alternatieven te kiezen zoals peulvruchten, noten en granen.

7. Schep eerst uw groenten op. Probeer ongeveer de helft van uw bord vol te maken met groeten en daarna pas de rest. Heeft u na dit bord nog honger? Neem dan alleen groente. Zo krijgt u niet te veel calorieën binnen maar heeft u wel een voldaan gevoel.

8. Eet langzaam. Dit is heel belangrijk! U lichaam doet er ongeveer 20 minuten over om te beseffen dat het vol zit. Als u alles naar binnen schrokt zult u nog honger hebben en kunt u zo nog een tweede bord op. U zult dan later merken dat u toch te veel heeft gegeten. Door langzaam te eten en goed te kauwen geeft u uw lichaam de tijd om aan te geven dat deze vol zit.

9. Mediteer of doe zo nu en dan ademhalingsoefeningen. Stress is namelijk een belangrijke factor die uw gezondheid flink kan tegenwerken. Het is daarom erg belangrijk om af en toe een ontspanningsmoment te hebben. Korte meditaties of ademhalingsoefeningen zijn een zeer effectieve manier om even lekker tot rust te komen.

10. Pak de fiets wat vaker! Beweging is natuurlijk een grote factoor in een gezonder leven. Ga als het lekker weer eens een stukje fietsen of ga op de fiets naar werk als dit kan. Dit is ook nog beter voor het milieu.

11. Sta elk uur even op om uw benen te strekken. Langere tijd stilzitten is erg ongezond. Sta daarom elk uur even op puur zodat uw spieren in beweging blijven!

12. En tot slot, zet een wekker om naar bed te gaan. Vaak is het al veel later dan gedacht voordat u eindelijk naar bed gaat. Als u een wekker zet gaat u op een vast tijdstip naar bed. U zult merken dat het beter voor uw lichaam is als u elke avond op het zelfde tijdstip naar bed gaat.

Zo ziet u dat u genoeg mogelijkheden heeft om kleine aanpassingen te maken in uw dagelijks leven om gezonder te gaan leven!