Vetvrij dieet

Vetvrij dieet
Het vetvrij dieet is een streng dieet wat drie weken duurt en erg absoluut goede resultaten kan opleveren als u zich goed aan het schema houdt. Er kan in dat geval naar verwachten wel tien kilo worden afgevallen tijdens het vetvrij dieet. Wellicht is het niet nodig om zoveel gewicht te verliezen, streeft u maar naar een paar kilo dan is een ander dieet geschikter om te volgen dan het vetvrije dieet. Het vetvrije dieet is net als het vegetarische dieet een dieet waarin bijna geen vlees voorkomt. In het vetvrije dieet is er dan nog af en toe ruimte voor een stukje vlees maar dat is dan ook alles. Wat er dan wel op het menu staat van het vetvrije dieet is hieronder te lezen.

Inhoud vetvrije dieet

Het vetvrije dieet werkt met drie maaltijden. Dit betekend ook dat er geen ruimte is voor bijvoorbeeld tussendoortjes en het is verder niet de bedoeling dat er maaltijden worden overgeslagen. Het ontbijt bestaat in het vetvrije dieet uit een eenvoudige samenstelling namelijk één stuk fruit en één boterham zonder beleg. Dit is voor sommige erg weinig maar de kilo’s gaan er nou eenmaal niet vanzelf af. Het is vervolgens de bedoeling om in de middag weer één stuk fruit te eten maar nu met een eitje erbij. Het kan ook zonder ei natuurlijk maar de meeste personen die het dieet volgen hebben wel behoefte aan het eitje in de middag. Daarnaast moeten er twee bekers met yoghurt worden gegeten en ook hier weer een boterham, maar in de middag mogen er twee boterhammen worden gegeten. Er mag ook af en toe gevarieerd worden dus een geroosterde boterham mag zeker. Het avondeten in het vetvrije dieet bestaat over het algemeen uit een soort groente zoals sla of er wordt fruit gegeten. Er is meestal sprake van een klein stukje vlees van 125-150 calorieën en als dit niet het geval is wordt het vlees vervangen door kwark of ei.

Volgen vetvrije dieet

Belangrijk is dat zeer secuur het schema wordt gevolgd want te weinig eten is slecht voor de gezondheid en te veel eten geeft te weinig resultaat. Zoek dus een leuk en goed schema op en volg het vetvrije dieet. Er zijn nog een paar aanvullende regels die goed zijn om te gebruiken. Na elke drie weken moet er minimaal één week gestopt worden, pas daarna mag weer begonnen met het vetvrije dieet. Als er vlees wordt gegeten bak dit vlees dat in vetvrije jus of nog beter stoom het vlees gaar in de oven na het kort gebakken te hebben, grillen is ook mogelijk. Zo zal er zo min mogelijk vette jus worden meegenomen in het avondmaal. De sla die veel terugkomt in het vetvrije dieet mag licht op smaak worden gebracht, neem echter geen slasaus. Omdat het een redelijk streng dieet is, is het niet evident om tegelijk fanatiek te gaan sporten. Beweging is natuurlijk goed maar bij dit dieet dus niet fanatiek sporten, wilt u dit wel dan is extra aanvulling op het dieet zeker een vereiste. Verder moet er ook bij het vetvrije dieet weer goed worden gedronken, om en nabij 2 liter is daarbij het doel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *