Eiwitdieet

Verschillende diëten hebben door de jaren heen geprobeerd om de harten van mensen met overgewicht te veroveren, het eiwitdieet is daar één van. In tegenstelling tot de meeste andere dieetprogramma’s is het eiwitdieet er echter wel in geslaagd om in een mum van tijd een grote doelgroep aan te spreken. Niet alleen mensen met overgewicht zien de mogelijkheden van het eiwitdieet, dat geldt eveneens voor de consumentenbond. Dit type dieet is vooral interessant omdat het verschillende essentiële voordelen zonder probleem met elkaar weet te combineren. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat het hongergevoel dat zo kenmerkend is voor de meeste diëten hierbij niet aanwezig is. Daarnaast is het eiwitdieet een dieet dat doelgericht vet verbrandt en geen spiermassa. Meer weten? We vertellen u graag alles over het populaire eiwitdieet!

Snel, maar gezond gewicht verliezen

Het eiwitdieet combineert het beste van twee werelden. Door gebruik te maken van deze dieetvorm kunt u namelijk niet alleen snel gewicht verliezen, u bent er ook nog eens zeker van dat uw spiermassa niet wordt aangetast. Met andere woorden, enkel en alleen lichaamsvet wordt aangepakt terwijl uw spiermassa zich zonder problemen verder kan opbouwen. Toch voorziet het eiwitdieet de volger op korte termijn van bijzonder aardige resultaten waardoor het eveneens bijzonder geschikt is voor mensen die gewoon op korte termijn zoveel mogelijk gewicht willen verliezen.

Wat eten tijdens het volgen van het eiwitdieet?

Wanneer u van plan bent om het eiwitdieet te gaan volgen zullen er ongetwijfeld een aantal zaken zijn die u aardig zullen verrassen. Eén van die zaken is het ontbijt. Traditioneel wordt er bij de meeste diëten een ontbijt aangeraden waarbij er gebruik wordt gemaakt van vruchtensap of toast, maar dat is bij het eiwitdieet niet het geval. In dit geval is het namelijk zo dat het wordt aangeraden om bacon met een gebakken ei te eten. Ook een cheeseburger (misschien niet als ontbijt) zou perfect binnen de normen van dit dieet kunnen passen. Let wel, de cheeseburger zonder broodje uiteraard. Het avondeten van iemand die een eiwitdieet volgt bestaat tot slot veelal uit een salade in combinatie met vlees of vis. Vergeet de droge pasta’s, rijst of aardappelen! Zoals u ziet biedt het eiwitdieet u bijzonder veel mogelijkheden om gewoon lekkere, volwaardige maaltijden te eten en dat zonder dat u een hongergevoel moet lijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *