Eierdieet

Het eierdieet is een redelijk onbekend dieet maar met het eierdieet kan in een week maar liefst vier kilo worden afgevallen. En als het heel erg goed gaat zelfs 5 kilo! Het is dus zeker een aanrader om eens te lezen wat het eierdieet precies inhoudt en hoe dit vrij onbekende dieet u in een week tijd veel kilo’s gaat laten verliezen. Als u niet van eieren houdt dan kunt u beter een ander dieet op onze website bekijken want dat er veel eieren gegeten moet worden in het eierdieet staat vast. Ook is het niet aan te raden het eierdieet te volgen als u een verhoogd cholesterol heeft. Verder is het voor vrijwel iedereen mogelijk het eierdieet te volgen en die kilo’s te verliezen.

Eierdieet volgen

Het schema van het eierdieet is redelijk eentonig maar als u van eieren houdt dan is dat natuurlijk geen probleem. In de ochtend wordt een vast schema aangehouden van fruit en het eten van 1 of 2 eieren. Het is voor mannen toegestaan om twee eieren te nemen en voor vrouwen is het toegestaan 1 ei te nemen. Voor zowel mannen als vrouwen is het belangrijk dat er genoeg belangrijke voedingsstoffen binnenkomen dus moet er in ieder geval elke ochtend fruit worden gegeten. Wat voor fruit dit is maakt niet al te veel uit zolang elke ochtend maar minstens één stuk fruit wordt gegeten. Natuurlijk moet er ook goed gedronken worden zoals in elk dieet en dit geldt eveneens ook voor het eierdieet. Dit betekent bij het eierdieet 2 liter drinken per dag. Liefst water maar ook thee, limonade en koffie zijn toegestaan om te drinken in het eierdieet. Probeer dit wel te matigen. Hierbij kunt u denken aan maximaal 2 koppen koffie of 2 koppen thee per dag.

Eierdieet lunch en diner

Bij het eierdieet hoort ook een lunch. Ook hier is er sprake van het eten van eieren. Er mogen tijdens de lunch afwisselend tussen de één en drie eieren worden gegeten samen met een stuk fruit/salade of tomaat. Voor de variatie zijn er drie dagen zonder eieren tijdens de lunch. Het avondeten van het eierdieet is een stuk gevarieerder wat het mogelijk maakt om dit strenge dieet toch vol te houden. Het diner bestaat tweemaal uit eieren in plaats van vlees, op andere dagen wordt er wel gewoon vlees gegeten. Omdat er sprake is van een kleine maaltijd kan het diner worden aangevuld met groente/fruit een salade of een boterham. Als het eierdieet goed wordt gevolgd dan kunt u in een korte periode van een week toch al snel vier kilo’s worden afgevallen. Het is zeker een dieet om aan te raden als er snel een aantal kilo’s af moeten! Uiteraard dient u ook minste 30 minuten per dag te bewegen.

Eierdieet schema

Maandag
ochtend: Volkorenbrood
middag: 1 tot 2 eieren
avond: 1 tot 3 eieren, salade

Dinsdag
ochtend: 1 tot 3 eieren
middag: Knäckebröd of salade
avond: Vlees, salade en/of groenten

Woensdag
ochtend: 1 tot 3 eieren
middag: Brood en/of salade
avond: 1 tot 3 eieren, groenten en/of salade

Donderdag
ochtend: 1 tot 3 eieren
middag: Salade en/of fruit
avond: 1 tot 3 eieren

Vrijdag
ochtend: 1 tot 3 eieren
middag: Salade en/of fruit
avond: vlees of vis

Zaterdag
ochtend: Fruit en/of salade
middag: Knäckebröd
avond: Kip met groenten

Zondag
ochtend: Fruit en/of salade
middag: Donker bruinbrood
avond: Soep, kipsalade en/of groenten

Let op, dit dieet wordt afgeraden voor mensen met een (te) hoog cholesterolgehalte!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *