Cardio met een handicap

Cardio met een handicap
Hebt u een handicap, maar wilt u toch graag aan cardio doen? U kunt diëten met een handicap, maar u kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om actief aan de slag te gaan en op die manier vet te verbranden. Men noemt dit ook wel cardiovasculaire training oefeningen. Zorg ervoor dat u op zoek gaat naar bewegingen die u nog altijd kunt maken, om hier fors op in te zetten. We leggen u hier graag eerst even uit wat cardio precies inhoudt, zodat u dit vervolgens zelf kunt gebruiken om af te vallen en uit te komen op het gewicht dat u wenst.

Wat is cardio?

Cardio staat eigenlijk voor ‘cardiovasculaire training’ en heeft daarmee betrekking op een aërobe training die u kunt doen om lichaamsvet te verbranden. U gebruikt een training met een relatief laag tempo en een beperkte intensiteit, om op die manier op termijn vet te verbranden. U zorgt ervoor dat u het zuurstofgehalte in uw bloed omhoog kunt brengen, waardoor u alle spieren optimaal in kunt zetten. Vervolgens kunt u er vet mee verbranden en zorgt u ervoor dat u ook met een handicap cardio kunt gebruiken om af te vallen.

Cardio bewegingen die u kunt maken

Cardio met een handicap is in bepaalde gevallen lastiger dan wanneer u geen handicap zou hebben, bijvoorbeeld omdat u in een rolstoel zit of dat u andere delen van uw lichaam niet zomaar kunt gebruiken. Dat neemt echter niet weg dat er nog altijd bepaalde bewegingen mogelijk zijn. In een rolstoel hebt u de mogelijkheid om gebruik te maken van uw armen en kunt u wat dat betreft op zoek gaan naar cardio die u met een handicap uit kunt voeren. Het zal wellicht niet gemakkelijk zijn, maar ga in ieder geval altijd uit van wat u nog wel kunt. Afvallen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking is dus prima mogelijk. Belangrijk is dat u met uw huisarts of specialist overlegt alvorens u (actief) gaat trainen.

Nadelen van cardio

Brengt cardio aan de andere kant ook nadelen met zich mee? Ja, indien u in een rolstoel zit of u een andere handicap hebt is het wellicht even lastig om een goede vorm te vinden. Daarnaast dient u altijd rekening te houden met eventuele ongevallen en kan teveel aërobe training leiden tot een spierafbraak en het verlies van spiermassa en kracht. Ga u hier echter op een redelijke manier mee om, dan is er niets aan de hand. Gebruik de cardio met uw handicap, of ga diëten om ervoor te zorgen dat u uit zal komen op het gewicht dat u voor ogen hebt. Raadpleeg eerst uw huisarts of specialist voordat u gaat sporten om de kans op letsel te voorkomen.

Plaats een reactie