Crash dieet

Meerdere kilo’s afvallen in één week tijd? Wilt u snel afvallen voor een belangrijke gebeurtenis? Dan biedt een crash dieet u een interessante oplossing. Het volgen van een crash dieet is een beetje een dubbeltje op z’n kant. Het probleem met een crash dieet is immers dat u als volger er van op korte termijn veel gewicht kunt verliezen, maar anderzijds is het zo dat de kilo’s er na afloop veelal ook erg snel terug bijkomen. Toch hebben recente onderzoeken aangetoond dat een crash dieet wel degelijk een interessante manier is van diëten. Daarnaast is het voor de meeste mensen ook een stuk eenvoudiger vol te houden en tot een goed einde te brengen dan een vorm van diëten op lange termijn. Wilt u eveneens snel veel kilo’s kwijtraken en bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van het crash dieet? Lees dan snel verder!

Voor- en nadelen van een crash dieet

Tijdens een crash dieet dient u opeens heel veel voedingswaren te vermijden. Er bestaan vandaag de dag verschillende soorten crash diëten, maar allemaal focussen ze zich op de inname van een zo beperkt mogelijke hoeveelheid voeding. Daarbij moet er ook nog eens rekening worden gehouden met een zo select mogelijke hoeveelheid vetten en suikers. Het gevolg hiervan is uiteraard dat volgers van een crash dieet steevast te maken krijgen met een groot hongergevoel. Niet voor niets is dit één van de zwaarste dieetvormen die op de markt zijn terug te vinden.

Jojo-effect

Het grootste probleem dat verbonden is aan een crash dieet gaat schuil in het optreden van het zogenaamde jojo-effect. Dit effect treedt op na een kort, maar intensief dieet dat na afloop niet wordt opgevolgd door een dieet op lange termijn. Dat is vervelend, want op deze manier kunnen al uw zware inspanningen tijdens het crash dieet verdwijnen als sneeuw voor de zon. Om het optreden van dit effect tegen te gaan is het belangrijk om ook na afloop van uw crash dieet een ander dieet op lange termijn te volgen. Op die manier voorkomt u dat de kilo’s er snel terug bijkomen en bent u toch op tijd voldoende kilo’s afgevallen voor een bepaalde belangrijke gebeurtenis in uw leven. Niet voor niets volgen veel vrouwen een crash dieet vlak voor hun huwelijk. Het jojo-effect kan met andere woorden voorkomen worden, maar alleen door op een verstandige manier en op lange termijn te blijven diëten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *