Afvallen door gezond eten

Afvallen door gezond eten, het klinkt misschien te mooi om waar te zijn! Iedereen is er immers van overtuigt dat hij of zij gezond eet, maar dat er toch teveel kilo’s aan het lichaam zitten. Om van die kilo’s af te komen zijn er een aantal tips om je voedingspatroon eens goed onder de loep te nemen, eet je wel echt zo gezond als nodig is om af te vallen door gezond eten? Stel jezelf voordat je begint met afvallen door gezond eten in ieder geval een goed doel, die ook haalbaar is. Draai in ieder geval niet door, je wilt immers wel gezond blijven!

Allereerst is het belangrijk bij afvallen door gezond eten, om mindful te eten. Bedenk jezelf voordat je iets pakt, waarom je het nou echt nodig hebt! Een Snicker, kun je niet beter een appel pakken? Of patat, terwijl je nog een restje macaroni van gister hebt? Het zijn kleine voorbeelden, die vaak genoeg voorkomen. Een tussendoortje is zeker niet erg bij afvallen door gezond eten, maar bedenk je wel altijd hoe gezond het tussendoortje eigenlijk is.

Veel mensen die willen afvallen door gezond te eten maken gebruik van een dieet, shakes of nog erger speciale afvalboeken. De truc zit hem niet in deze, vaak dure, producten! Gezond eten begint bij jezelf, neem je eigen voedingspatroon onder de loep voordat je begint met het dieet van een ander. Hoe vaak neem je per dag een tussendoortje? Hoe vaak neem je per week een maaltijd met tal van ongezonde vetten? Gebruik je al ‘light’-producten, of kies je nog steeds voor de dikmakers uit de supermarkt? Het zijn een aantal vragen die essentieel zijn voor afvallen door gezond eten. Beantwoord ze eens voor jezelf en pas je voedingspatroon waar nodig aan, met gezondere, vetarme producten.

Ook frisdrank is een aanslag op het afvallen door gezond eten, door de vele, ongezonde koolhydraten die deze producten bevatten. Daarnaast kan frisdrank ook nog eens slecht voor bijvoorbeeld je gebit zijn! Pak liever een kop extra thee, zonder suiker of honing, een glas melk of bijvoorbeeld gewoon een glaasje water. Deze drankjes zijn net zo lekker, maar wel veel beter voor het afvallen door gezond eten. Naast frisdrank is ook alcohol niet bevorderlijk voor het afvallen, al kan een glaasje natuurlijk wel gewoon! Laat het daar echter bij en pak ook hiervoor liever een glas water, thee of melk.

Melk is niet alleen een goede vervanger van frisdrank en alcohol, het is sowieso een goed onderdeel voor je eetpatroon tijdens het afvallen door gezond eten. Uit onderzoek is namelijk gebleken, dat mensen die veel zuivel tot zich namen meer afvielen dan mensen die dit niet deden. Naast melk kun je natuurlijk ook een bakje met halfvolle yoghurt of kwark nemen. Lekker als tussendoortje, in plaats van die dikke reep chocolade!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *