Steentijddieet

Het Steentijddieet is gebaseerd op het uitgangspunt dat de eetgewoontes van de mens sinds de steentijd veel veranderd zijn. Zo at men in de Steentijd alles wat men maar kon krijgen. Dit waren voornamelijk producten als vlees, vis, eieren en groenten. Na de Steentijd veranderde dit met de komst van de landbouw, waarbij men granen en aardappels ging eten. In deze producten zitten veel snelle koolhydraten, die de bloedsuikerspiegel snel doen stijgen en net zo snel weer doen dalen. Dit zorgt voor een hongergevoel, waardoor men nog meer gaat eten en dus meer kilo’s aan komt.
Steentijddieet
De grondlegger van het Steentijddieet, Rob Koetsier, vroeg zich af of deze veranderingen eigenlijk wel gezond en wenselijk zijn voor het menselijk lichaam. Hij kwam tot de conclusie dat het menselijk lichaam de snelle koolhydraten en granen en aardappels eigenlijk niet aan kan, omdat slechts een deel van de koolhydraten wordt verbrand en een ander deel wordt opgeslagen in vetcellen. Hierdoor zijn mensen tegenwoordig steviger dan in de Steentijd, toen men deze producten nog niet nuttigde. Om de maatschappij te helpen weer op het gezonde eetpatroon van de Steentijd te komen, heeft hij het Steentijddieet bedacht.

In de Steentijd at men voornamelijk producten als vlees, vis, eieren en groenten. Als u het Steentijddieet volgt, is het de bedoeling dat u deze producten weer meer gaat eten. Snelle koolhydraten moeten vermeden worden bij het volgen van het Steentijddieet. Als u toch tussendoor honger heeft, eet u dan ook geen snacks, chips of snoep, maar noten of rozijnen. Naast het eten van Steentijdproducten en het laten staan van producten met snelle koolhydraten, zijn er verder eigenlijk geen strenge richtlijnen en regels die u moet volgen tijdens het Steentijddieet. Hierdoor is het Steentijddieet een vrij toegankelijk en eenvoudig dieet en zijn er veel mensen die het dieet met succes afronden en vele kilo’s kwijtraken.

De grondlegger van het Steentijddieet heeft het dieet uiteraard zelf ook getest, om te controleren of zijn theorie klopt. En zijn theorie werd zeker bewezen, want na een maand Steentijddieet viel Rob Koetsier 1,5 kilo af en na een jaar was dit zelfs 19 kilo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *