Sonja Bakker dieet

Sonja Bakker dieet
Het Sonja Bakker dieet is zeker in Nederland een van de bekendste diëten die er bestaan. Wilt u het Sonja bakker dieet volgen? Het Sonja Bakker dieet boek is ook veel verkocht en in de praktijk is gebleken dat het Sonja Bakker dieet in veel gevallen werkt en dat terwijl ze geen officiële diëtiste is. Hoe het Sonja Bakker dieet precies in elkaar zit is te lezen in dit artikel.
Wilt u afvallen met het Sonja Bakker dieet? Dit is een bekende dieetvorm, waarbij u gebruik maakt van 3 hoofdmaaltijden per dag enkele tussendoortjes. Door het aantal calorieën dat u inneemt te beperken zorgt u ervoor dat u gewicht kwijt kunt raken. Hou er aan de andere kant wel rekening mee dat u minder brood zal eten en zuivel en fruit in zal nemen dan waarschijnlijk goed voor u is. Pas bij dit dieet met name op bij kinderen in de groei.

Methode Sonja Bakker dieet

De methode van het Sonja Bakker dieet is vrij eenvoudig. Zes dagen lang wordt er een dieet gevolgd waarbij er maar weinig calorieën binnenkomen. Het is echter een crashdieet waar extreem weinig calorieën binnenkomen. Bij het Sonja Bakker dieet komen ongeveer 1200 calorieën per dag binnen wat aanzienlijk minder is dan de benodigde 2000-2500 calorieën, hierdoor kan je erg snel afvallen. Genoeg reden dus om aan te nemen dat, mits het dieet goed gevolgd wordt, er ook daadwerkelijk wordt afgevallen. Eén dag in de week is er een dag waarbij gewoon gegeten mag worden. Dit houdt in, niet diëten en de gewone hoeveelheid calorieën binnenkrijgen. Belangrijk is wel om ook op deze dag het aantal calorieën in de gaten te houden om zo het effect van 6 dagen diëten niet teveel tegen te werken.

Drie maaltijden en bewegen

Wat houdt het dieet precies in? Eigenlijk is het vrij simpel, je eet namelijk drie hoofdmaaltijden per dag die caloriearm zijn en daarnaast eet je helemaal niks, dus niet snoepen, geen ander eten niks. Drinken moet volgens het Sonja Bakker dieet gedaan worden op de volgende manier; in totaal 2 liter water, thee, koffie per dag, elke dag van de zes dagen. Daarnaast moet er ook bewogen worden, dat is natuurlijk altijd onderdeel van een goed dieet maar in dit geval komen er te weinig calorieën binnen om intensief te bewegen, wandelen, fietsen of rustig zwemmen als beweegvorm is wel aangeraden. Bij het Sonja Bakker dieet is er dus ruimte om te bewegen naast het dieet. Dit laatste is bij een echt crashdieet wel anders, daar wordt echt puur gelet op het minimaliseren van de calorieën. De precieze maaltijden van het Sonja Bakker dieet zijn te vinden in haar eigen boek.

Hoe werkt het Sonja Bakker dieet?

Het Sonja Bakker dieet wordt optimaal beschreven in de boeken ‘Bereik je ideale gewicht! Een effectief programma om verantwoord af te vallen’ en ‘Bereik en behoud je ideale gewicht’. Dit zijn boeken die goed aangeven wat je wel en niet kunt eten, om ervoor te zorgen dat je uiteindelijk uit zal komen op je ideale gewicht. Het zijn de strikte menuvoorschriften die er als basis voor zorgen dat je wekenlang anders zal gaan eten. Hiermee zorgt het Sonja Bakker dieet er op een relatief korte termijn voor dat je gewicht kunt gaan verliezen.

Sonja Bakker dieet op de lange termijn

Op de lange termijn is het van belang om zelf te zorgen voor een aanpassing van het eetpatroon en de beweging die u maakt. Het Sonja Bakker dieet zorgt ervoor dat u effectief gewicht kunt verliezen en zorgt er met het boek ‘Bereik en behoud je ideale gewicht’ daarnaast voor dat u ook op de lange termijn aan uw figuur kunt werken. Het is echter wel van belang om daarnaast zelf de discipline op te brengen om hiermee door te gaan. Probeer onder andere uit te zoeken welke voedingsmiddelen veel of juist weinig calorieën bevatten, zodat u daar rekening mee kunt houden tijdens het doen van de boodschappen.

Voordeel van Sonja Bakker dieet

Het grote voordeel van het Sonja Bakker dieet is dat u kiest voor een dieetvorm waarmee u relatief weinig calorieën binnenkrijgt. Dit is een bekende manier om relatief snel af te vallen, op een behoorlijk gezonde manier. Bovendien sluit het dieet op een mooie manier aan bij de bekende Schijf van Vijf, die ervoor zorgt dat we op een gezonde en gevarieerde manier eten. U zult veel gevarieerd eten en daarbij voldoende aandacht besteden aan groente tijdens het sonja bakker dieet, terwijl u de hoeveelheid vet in uw eten juist terug kunt brengen.

Veiligheid van het dieet

Hou er aan de andere kant rekening mee dat u in een aantal gevallen geadviseerd zal worden om wat minder brood dan gebruikelijk te eten. Daarnaast zal u waarschijnlijk wat minder zuivel en fruit innemen, waardoor het verstandig is om op te passen met het Sonja Bakker dieet indien u het voor kinderen in de groei toe wilt passen. Wel is het mogelijk extra fruit en zuivel producten te consumeren als het dieet te zwaar is. Het wordt aangeraden om fruit en zuivel te nemen als tussendoortje bij het Sonja bakker dieet van. Er kan een tekort aan bepaalde belangrijke voedingsstoffen ontstaan, waardoor u op zoek moet naar een manier om dit aan te vullen. Over het geheel genomen is het Sonja Bakker dieet echter zeer veilig en kunt u er op een snelle manier voor zorgen dat u uitkomt op het gewicht dat u wenst.

Kritiek

Ondanks dat er als het dieet goed wordt gevolgd zeker kan worden afgevallen is er toch kritiek op dit dieet omdat het niet echt vernieuwend is. Het is namelijk zo dat er niet duidelijk wordt gewerkt aan een nieuw gestructureerd eetpatroon. Daarom geven wij als extra advies mee dat er goed moet worden gekeken na het volgen van het dieet hoe dit patroon er wel kan komen om het Jojo effect tegen te kunnen gaan. Twee aspecten die daarbij zeker moeten worden gebruikt is het weglaten van de zevende dag waarbij alles mag worden gegeten mits binnen redelijke proportie. Daarnaast is het hebben van structuur belangrijk zoals elke dag een stuk wandelen en ook de mentale verandering die ervoor moet zorgen dat de eetverslaving als het ware wordt verdrongen is een belangrijk aspect die je zelf moet aanmeten. Lukt dit laatste dan is het Sonja Bakker dieet zeker een goed dieet waarbij al snel veel gewicht kan worden verloren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *