Montignac dieet

Het Montignac dieet is vernoemd naar de grondlegger van het dieet, Michel Montignac. Het uitgangspunt van Michel Montignac bij het bedenken van dit dieet, was dat mensen dik worden van de combinatie van vet en slechte koolhydraten. Slechte koolhydraten zijn koolhydraten die snel de bloedsuikerspiegel in uw lichaam snel laten stijgen, waardoor er grote schommelingen in het glucosegehalte plaatsvinden. Deze schommelingen zorgen ervoor dat uw volle gevoel snel verdwenen is en u lekkere trek krijgt, waarbij u zin heeft om een snel, gemakkelijk product te nuttigen. Door slechte koolhydraten te vermijden, blijven de bloedsuikerspiegel en het glucosegehalte in uw lichaam in balans en heeft u langer een vol gevoel. Door dit aanhoudende volle gevoel heeft u minder snel last van lekkere trek en zal u dus ook sneller gewicht verliezen.

De slechte koolhydraten die schommelingen in de bloedsuikerspiegel en het glucosegehalte veroorzaken, vindt u bijvoorbeeld in producten als aardappelen, witte rijs, kaas, pasta, pompoen, rode bieten, tuinbonen, wit brood, lichtbruin brood, gedroogd fruit, honing, suiker, jam en bananen. Deze producten moet u dan ook zo veel mogelijk mijden als u het Montignac dieet volgt. Daarnaast mag u koolhydraten en vetten niet tegelijkertijd eten, omdat ook het eten van vetten in combinatie met koolhydraten schommelingen in de bloedsuikerspiegel en het glucosegehalte kan veroorzaken.

Montignac dieet volgen

Producten die u wel mag eten als u het Montignac dieet volgt, zijn producten als zilvervliesrijst, volkorenpasta, bruine bonen, witte bonen, erwten, pinda’s, linzen, haver, fruit, volkoren brood en roggebrood. Deze producten mag u in normale hoeveelheden nuttigen, tot u een vol gevoel heeft. Door voldoende te eten en een vol gevoel te krijgen, heeft u na het eten van uw maaltijd minder snel lekkere trek en zal u minder snel weer gaan eten. Hierdoor valt u sneller af.

Omdat u vrij veel producten gewoon mag eten als u het Montignac dieet volgt, is het Montignac dieet geen lastig dieet om te volgen. De enige uitdaging is dat u de slechte koolhydraten vermijdt en het eten van ’goede’ koolhydraten in combinatie met vetten voorkomt. Als u dit doet, zult u zien dat u al snel kilo’s verliest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *