Vegetarisch dieet

Vegetarisch dieet
Een vegetarisch dieet is een dieet wat volgens veel mensen alleen voor vegetariërs is bedoeld maar dat is absoluut niet het geval. In de meeste diëten is het namelijk al zo dat er weinig tot geen vlees mag worden gegeten omdat vlees namelijk redelijk veel vet bevat en natuurlijk erg lekker is waardoor je er al snel teveel van wilt gaan eten. Het vegetarisch dieet is dus het dieet waarbij geen vlees wordt gegeten. Het vlees wordt vervangen door andere gezondere voedingsmiddelen waardoor het vegetarisch dieet ook erg goed werkt. Hoe het vegetarisch dieet precies moet worden gevolgd leggen we graag uit.

Uitleg vegetarisch dieet

Het vegetarisch dieet bevat zoals de meeste diëten minder calorieën dan een gemiddeld persoon zou moeten krijgen. In dit geval zal het aantal calorieën rond de 1250 liggen. En aangezien dit een stuk minder is dan de benodigde 2000/2500 is het in theorie een goed dieet om gewicht te verliezen. Het vegetarisch dieet wordt normaal gesproken 7 dagen gevolgd. Dit is redelijk kort voor een dieet en als de wens daar is meer gewicht te verliezen kan dit worden verlengd tot tien dagen. Langer dan tien dagen is echter niet aan te raden omdat vlees aan de andere kant ook weer een aantal belangrijke stoffen bevat die dan te lang niet worden gegeten.

Inhoud vegetarisch dieet

De inhoud van het vegetarisch dieet is als volgt. De dag wordt begonnen met een licht ontbijt dat absoluut niet meer dan 250 calorieën mag bevatten. Dit kan bijvoorbeeld een licht ontbijt met havermout zijn maar ook twee boterhammen met licht beleg volstaan. Vervolgens is de volgende maaltijd de lunch die uit maximaal 300 calorieën mag bestaan. Denk hierbij aan wat fruit met weer één of maximaal twee boterhammen. Bij het vegetarisch dieet wordt ook gebruik gemaakt van het avondmaal waarin het aantal calorieën maximaal 550 mag zijn. Er wordt dus geen vlees gegeten, dit kan geheel worden weggelaten of er kan gezocht worden naar een vervanger voor vlees. Er kan bijvoorbeeld rijst worden gegeten met groente en fruit. Ook dit weer in een redelijk kleine hoeveelheid anders worden het aantal calorieën overschreden. Er is in dit dieet ruimte om een snack te nemen welke ongeveer 150 calorieën bevat, maar het is natuurlijk beter dit niet te doen zodat er meer wordt afgevallen. Ook is het verstandig goed te blijven drinken gedurende de gehele week van het vegetarisch dieet.
Tips om te drinken zijn water, erg gezond is ook verse jus en ook fruit bevat veel vocht. Als het vegetarisch dieet zeven dagen goed vol wordt gehouden dan kan er gedacht worden aan resultaat van 1,5 tot en met 4,5 kilo minder gewicht. Die 4,5 kilo kan echter alleen worden bereikt als er ook wordt bewogen, dit hoeft niet fanatiek sporten te zijn maar elke dag 30 minuten wandelen is al genoeg. Het vegetarisch dieet is dus een leuke manier om snel maar zeker op een gezonde manier wat kilo’s kwijt te raken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *